prometna policija zagreb / rujan 2016.

Crna kronika: Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole bezuspješno bježao policiji

27-godišnji vozač je zatečen 7. ožujka 2020. godine oko 3.30 sati u prekršaju kada su ga policajci uočili u Kačićevoj ulici gdje je pod utjecajem alkohola (0,77 g/kg) i bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka.

Policijski službenici su 27-godišnjaka pokušali zaustaviti u namjeri daljnje vožnje uz pomoć svjetlosnih signala nakon čega se u Klaićevoj ulici zaustavio, ali je po dolasku policijskih službenika naglo startao te se velikom brzinom dao u bijeg.

Policijska patrola je krenula za njih te mu davali svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, no on je dalje nastavio vožnju zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u zabranjenom smjeru.

Nakon takve vožnje zaustavio je vozilo na Zagrebačkoj aveniji, izašao iz njega i počeo bježati trčeći, no, policajci su sustigli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Općinski sud u Zagrebu je 27-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 dana te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 59.754 kuna.

Prilikom izricanja presude sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Prouzročio prometnu nesreću, a vozačka mu istekla prije 13 godina

23. travnja oko 22 sata, 46-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je istekla vozačka dozvola (prije 13 godina!), a kretao se kolnikom kroz mjesto Cugovec. Oko 200 metara nakon izlaska iz Cugovca, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama vozila i stanju kolnika, uslijed čega je silaskom s nadvožnjaka izgubio nadzor nad vozilom te je u zanošenju vozilom zahvatio putnu bankinu, nakon čega je sletio u jarak i prevrnuo se na krov.

U prometnoj nesreći vozač je teško, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.

Sažetak kaznenih djela i prometnih nesreća u zadnjih 24 sata

Sažetak kaznenih djela: U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je 16 kaznenih djela: jedna razbojnička krađa, drska krađa, četiri teških krađa provaljivanjem, pet krađa te pet ostalih kaznenih djela.

Sažetak prometnih nesreća: U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 28 prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a tri lakše. Kod 23 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Crna kronika: Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole bezuspješno bježao policiji

Comments are closed.