civilna zaštita zagrebačke županije - 2022.

Civilna zaštita Zagrebačke županije dobila financijsku pomoć vrijednu 4,6 milijuna kuna

“Nema boljeg načina da civilna zaštita obilježi svoj dan, nego da vam se osiguraju preduvjeti da nastavite sa svojim besprijekornim radom”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u povodu obilježavanja Dana civilne zaštite. Tom prilikom župan je dodijelio predstavnicima županijskih operativnih snaga civilne zaštite ugovore vrijedne 4,6 milijuna kuna.

Tako je Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije dodijeljeno 4.355.000, a Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije 80.000 kuna. Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Samobor dobila je 110.000, Stanica Zagreb 50.000, dok je za Hrvatsku udrugu za obuku potražnih pasa osigurano 30.000 kuna.

Civilna zaštita je sustav koji počiva na dobrovoljnom angažmanu

“Ono što posebno krasi sustav civilne zaštite je činjenica da on u najvećoj mjeri počiva na dobrovoljnom angažmanu pojedinaca koji svoje slobodno vrijeme daruju kako bi pomogli drugima i zajednici u kojoj žive. To su ljudi na koje stanovnici Zagrebačke županije, ali i puno šire mogu uvijek računati. Posebno mi je drago da uz redovna sredstava koja iz godine u godinu rastu, Zagrebačka županija osigurava i nadstandard. Što kroz financijska sredstava, što kroz kupnju opreme”, rekao je župan Kožić.

On je dodao kako Zagrebačka županija niz godina njeguje partnerski odnos sa svojim snagama civilne zaštite. Također, podsjetio je na nedavno darovanu opremu Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanici Samobor.

Dodjela ugovora održana je u Velikoj Gorici

Podršku snagama kojima operira civilna zaštita uputio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. On je rekao kako smo u posljednje vrijeme “puno više svjesniji važnosti i potrebitosti dobro organiziranog sustava civilne zaštite”. Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek u ime svih vatrogasaca zahvalio je na dodijeljenim sredstvima. On je rekao da će se koristiti za nabavu nove opreme, vozila, edukaciju i stručno usavršavanje.

“Uz redovna sredstva, sada smo dobili i dodatna, a njih ćemo iskoristiti za nabavu dodatne opreme. Zahvaljujući Zagrebačkoj županiji ove godine ćemo dobiti i svoje prvo kombi vozilo”, rekla je Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Pročelnik samoborske stanice HGSS-a Nikola Tot istaknuo je kako statistika nažalost pokazuje trend povećanja akcija spašavanja u gorju i zajedno sa zagrebačkim kolegom, pročelnikom Mihajlom Strelecom, zahvalio Županiji što ih financijski podupire u njihovu djelovanju. Više o Civilnoj zaštiti Zagrebačke županije doznajte ovdje.

Tagged