mato čičak - hdz - 2019

Čičak pozvao članove Skupštine da se odreknu naknada u korist Fonda za gospodarstvenike

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak pozvao je sve članove Županijske skupštine da se uključe u akciju Pomoć gospodarstvenicima s područja Zagrebačke županije te da se odreknu neto iznosa mjesečne novčane naknade za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. u korist Fonda za gospodarstvenike iz kojeg će se uplaćivati sredstva poduzetnicama kao pomoći u prevladavanju krize uzrokovane korona virusom.

Naime, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić 1. travnja 2020. godine donio je Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji Pomoć gospodarstvenicima u kojeg je i sam uplatio iznos svoje mjesečne plaće za ožujak, a isto su napravili i njegovi zamjenici. U isti Fond preusmjerit će se uskrsnice i regresi svih djelatnika Zagrebačke županije u iznosu od 740.000 kuna, a u tijeku su pregovori sa socijalnim partnerima vezanim za smanjenje plaća djelatnicima.

Razlika u plaćama bit će također usmjerena u spomenuti Fond.

Župan Kožić i predsjednik Skupštine Čičak pozivaju i gradove i općine, trgovačka društava i ustanove u vlasništvu Županije te sve zainteresirane da daju svoj doprinos uplatom na račun HR 8623400091800001006 Proračun Zagrebačke županije s pozivom na broj odobrenja: HR68 7358 – OIB uplatitelja – 3.

Inače, u tijeku je izrada rebalansa proračuna Zagrebačke županije koji će u potpunosti biti usmjeren na zdravstveni sustav te poduzetnike i poljoprivrednike. Mjere u gospodarstvu se prilagođavaju nenadanoj situaciji, a cilj im je očuvanje radnih mjesta, likvidnosti te olakšavanje pokretanja obustavljene poslovne aktivnosti kod poduzetnika kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane korona virusom obustavljena gospodarska aktivnost.

S obzirom da Zagrebačka županija ima najveći broje OPG-ova u državi, a time i snažan potencijal u segmentu poljoprivredne proizvodnje već otvoreni natječaj u sektoru poljoprivrede vrijedan 6,5 milijuna kuna ostaje otvoren. Temeljem spomenutog natječaja poljoprivrednici i proizvođači hrane mogu ostvariti bespovratnu potporu u iznosu do 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Čičak pozvao članove Skupštine da se odreknu naknada u korist Fonda za gospodarstvenike

Comments are closed.