blagdan velike gospe | 15.08.2023

Blagdan Velike Gospe se slavi u utorak, 15. kolovoza 2023. godine – doznajte koje trgovine rade, kako vozi ZET, koje su dežurne pumpe…

Blagdan Velike Gospe, Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije slavi se 15. kolovoza. Na taj da vjernici diljem Hrvatske hodočaste u brojna marijanska svetišta. Na blagdan Velike Gospa se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere. Naime, Blažena Djevica Marija je po završetku svog zemaljskog života dušom i tijelom uznesena u slavu neba. U društvo Isusa Krista, svog uskrsnulog sina. To uznesenje, kako vjeruju katolici, završnica je njezina Bogu predanog života, ali i vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija…


Također, u Republici Hrvatskoj je blagdan Velike Gospe državni blagdan, tj. neradni je dan. Tako trgovine SparaInterspara neće raditi, kao i Konzumove prodavaonice, osim nekolicine kojima je sukladno zakonom dozvoljenim iznimkama. Koje su to trgovine i koje im je radno vrijeme možete provjeriti na adresi konzum.hr/trgovine.

Neće raditi ni trgovine KauflandaLidlaPlodina, Studenca i Tommyja. Neće raditi ni Bipa trgovine, a kako će raditi Müller poslovnice možete provjeriti na mrežnoj adresi mueller.hr/moja-poslovnica. Što se tiče zagrebačkih trgovačkih centara, velika većina neće raditi. Dodajmo da će Avenue Mall raditi izmijenjeno, a kako, doznajte ovdje.

Na blagdan Velike Gospe će raditi kina u Arena Centru

No, sam shopping centar Arena također neće raditi, izuzev nekih trgovina. No, radit će kino Cinestar Arena IMAX, Casino, Lorca bar, Living room te Leggiero od 17 sati. Radit će restorani McDonalds, Koykan, Burger King te KFC, ali će primati samo narudžbe za van. Sve detalje o radnom vremenu trgovina u Arena Centru doznajte na mrežnoj adresi arenacentar.hr/hr/radno-vrijeme.

City Center One u utorak, 15. kolovoza, neće raditi, kao ni Supernova Garden Mall te Point Centar. No, u Pointu će raditi ugostiteljski objekti na terasi te igraonica Friendly fire. U Z Centru trgovine, FitStop bar, Chix Threading bar i Z House of Beauty na blagdan Velike Gospe neće raditi. No, kino, Hall of Game, MiniPolis, Adventure mini golf, automat klub, restorani, kafići radit će prema redovnom radnom vremenu. Dodajmo da će Milky palačinkarnica raditi od 15 do 22 sata.

Na blagdan Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza 2023. godine, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red. Napomenimo da će u ponedjeljak, 14. kolovoza, tramvaji prometovati prema subotnjem voznom redu! Također, zbog proslava na blagdan Velike Gospe, doći će i do određenih izmjena u autobusnom prometu ZET-a. Više informacija doznajte ovdje. Koje su dežurne pumpe na području grada Zagreba i Zagrebačke županije doznajte ovdje.

VIDEO: Misa na blagdan Velike Gospe | Marija Bistrica | 2009.

Tagged