groblje mirogoj zagreb - listopad 2020.

Blagdan Svih svetih – besplatan prijevoz na groblja autobusima ZET-a

Blagdan Svih svetih tradicionalno se 1. studenoga obilježava posjetima posljednjim počivalištima naših najmilijih. Ove godine se obilježavama u posebnim uvjetima globalne epidemije korona virusa, a što od svih nas traži posebnu odgovornost, strpljenje, solidarnost i razumijevanje.

Moramo svi biti na “visini zadatka i striktno se pridržavati epidemioloških naputaka na grobljima, u sredstvima javnog prijevoza i, dakako, na tramvajskim i autobusnim stajalištima”.

Tako je Grad Zagreb osigurao besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima.

Izvanredne autobusne linije Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje prometovat će u nedjelju, 1. studenog 2020. godine, dok će na relacijama Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak u prometu biti već od subote, 31. listopada.Kako bi građani što ranije obišli zadnja počivališta svojih pokojnih i da bi, ukoliko je to moguće, izbjegli odlazak na groblja na sam blagdan Svih svetih radi vlastitog zdravlja, ali i zdravlja naših bližnjih, prometna potražnja na linijama javnog gradskog prijevoza uz veća gradska groblja će se pratiti već od petka, 23. listopada, kada se u promet uključuju dodatni prijevozni kapaciteti.

Također, u subotu, 31. listopada će izvanredno prometovati tramvajska linija broj 8, dok će na sam blagdan Svih svetih na linijama broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Besplatne izvanredne linije za groblja Mirogoj i Krematorij će biti organizirane od 8 do 21, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati.

Sva će gradska groblja u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga biti otvorena do ponoći

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u njih omogućen samo ZET-ovim vozilima, taksijima, vozilima osoba s invaliditetom koje imaju istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa, donesena su posebna pravila kretanja te niz epidemioloških mjera u zonama groblja, u sredstvima javnog prijevoza i na autobusnim stajalištima izvanrednih linija. Tako će tijekom 31. listopada i 1. studenoga bit će angažirani svi raspoloživi resursi komunalnog i prometnog redarstva.Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima stavila na raspolaganje ekipe s vozilima od subote, 31. listopada do ponedjeljaka, 2. studenoga.

Također, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb će dežurati na Kaptolu te u Dubecu i Dubravi, a građanima će 31. listopada i 1. studenoga od 8 do 18 sati biti na raspolaganju bude li potrebe te će im dijeliti bočice vode.

Ključne riječi (tagovi): - - - -