frankopanska ulica zagreb | tramvaj zet | 05.04.2024.

Besplatni prijevoz ZET-ovim vozilima za starije od 65 godina kreće u subotu, 1. lipnja 2024. godine | Doznajte kako dobiti besplatnu godišnju kartu

Od subote, 1. lipnja 2024. godine, u Zagrebu će biti omogućen besplatni prijevoz ZET-ovim vozilima starijima od 65 godina, a koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu. A ovo pravo na besplatan prijevoz moći će se utvrditi i ostvariti od subote, 1. lipnja i to na prodajnim mjestima ZET-a. Također, građani će svoju besplatnu godišnju kartu ZET-a moći dobiti i na terminalima Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu.

Dodajmo da je od 1. lipnja do 30. rujna 2024. godine, uvedeno je razdoblje prilagodbe. Tijekom tog perioda će korištenje prijevozne usluge biti omogućeno uz predočenje važeće osobne iskaznice u vozilima. Napominjemo da na njoj mora biti vidljivo da korisnici imaju prebivalište u Zagrebu i da su stariji od 65 godina. A koja je procedura dobijanja besplatnog pokaza doznajte u nastavku ovog teksta.

Korisnici koji već imaju Pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu. Naime, oni se na navedenim prodajnim mjestima ZET-a od subote, 1. lipnja, trebaju javiti sa svojom Pretplatnom kartom. Također, potrebno je priložiti i preslikz osobne iskaznice te važeće osobne iskaznice. Osobnu iskaznicu će biti potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon. Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu Pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Besplatni prijevoz ZET-om u Zagrebu bit će omogućen starijim od 65 godina i s prebivalištem u Gradu

Korisnici koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju Moj ZET, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu ZET-a potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte. Dodajmo da taj zahtjev možete naći na prodajnim mjestima ZET-a i na mrežnoj stranici na adresi zet.hr. A uz odgovarajući Zahtjev potrebno je priložiti jednu fotografiju i presliku osobne iskaznice, koja se daje i na uvid. Napominjemo da korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura. No, formiranje Pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET se ne naplaćuje.

Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti. Točnije, sve do odnosno do utorka, 31. prosinca 2024. godine. Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona. Za sve upite korisnici se mogu obratiti i na mail adresu javnost.zet@zet.hr.

Tagged