autobusna linija 290 - autobusni kolodvor velika gorica / svibanj 2017.

Autobusna linija 290 – od Kvaternikovog trga i Velike Gorice do Zračne luke

Od 28. ožujka 2017. godine u prometu je nova ZET-ova autobusna linija 290 koja vozi od Zagreba (Kvaternikov trg) do Zračne luke Zagreb i Velike Gorice. Na trasi dugoj 19 kilometara, autobus će prolaziti kroz dvije tarifne zone, voziti Radničkom cestom, prelaziti rijeku Savu preko Domovinskog mosta i zaustavljati se na 20 autobusnih stajališta.


Autobusna linija 290 Zagreb – Zračna luka – Velika Gorica će polaske ostvarivati svakih 35 minuta. Prvi polazak radnim danom i subotom sa Kvaternikovog trga bit će u 4.20, a nedjeljom u 5.20 sati. Novom autobusnom linijom ostvarena je izravna prometna povezanost za sve korisnike novoizgrađene Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman, kao i kvalitetnija prijevozna usluga za stanovnike Velike Gorice i okolnih naselja.

Prvi polazak autobusa iz Velike Gorice za Zračnu luku i Zagreb kreće točno u 5 sati ujutro. Zadnji autobus koji za Goricu kreće s Kvatrića možete uhvatiti u 23.25, dok iz Gorice kreće u 0.15 sati. Raspored vožnje autobusne linije 290 radnim danom i subotom su identični. Razlikuje se vozni red nedjeljom i blagdanom i to samo po prvom polasku. Nedjeljom je to u 5 sati i 20 minuta s terminala Kvatrnikov trg te u 5 sati i 35 minuta iz Velike Gorice. Više o Zračnoj luci Zagreb doznajte na mrežnim stranicama zagreb-airport.hr.

Tagged