aki rahimovski 1955.-2022.

Aki Rahimovski, pjevač velike grupe Parni valjak, umro je u 67. godini

Aki Rahimovski, pjevač velike hrvatske grupe Parni valjak umro je u 67. godini. “Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu javljamo da je u subotu, 22. siječnja 2022. godine zauvijek zaspao Aki Rahimovski… Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati…”, napisali su članovi grupe Parni Valjak na službenim Facebook stranicama.


Aki je rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu, no, ubrzo se s obitelji preselio u Skopje. Kako mu je otac bio profesor glazbe, sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu – odsjek za klavir i pjevanje. Kao tinejdžer bio je član nekoliko glazbenih sastava kao što su Vakuum, Krvna braćaTor. Dodajmo da je 1975. godine s grupom Tor nastupio na festivalu u Zagrebu. Te godine upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena te u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Aki Rahimovski predvodio je Parni Valjak više od 30 godina

Prvu postavu Parnog Valjka činili su Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri grupa Parni valjak je objavila je puno glazbenih uradaka. Izdali su 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije te 2 koncertna DVD-a. Simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisala je jednu od najljepših glazbenih priča koja i dalje traje…

Aki je u duši i sportaš. Nogomet mu je oduvijek velika ljubav – igrao je u juniorima Rabotničkog i Vardara u Skopju. A imao je i jednu strast – kulinarstvo. U kuhinji je bio “srčan i pravi virtuoz”. A takav je zapravo u svemu. U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. godine izdao je solo album U vremenu izgubljenih. Godinu dana kasnije u Umagu je održao i spektakularni koncert s prijateljima Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme. Bio je neumoran. Veselio ga svaki novi glazbeni izazov, a kako je govorio – jednog bi dana volio snimiti duet sa svojim pjevačkim idolom Paul Rodgersom… Više o Akiju Rahimovskom doznajte na stranicama Wikipedije.

Sprovod i odavanje počasti ispred Zdenca života

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog bit će održan u četvrtak, 27. siječnja 2022. godine u 15 sati na groblju Mirogoj u Aleji velikana. Sprovod je organiziran za obitelj i prijatelje, a iz benda Parni valjak zamolili su sve koji žele odati počast Akiju da to učine u utorak, 25. siječnja, ispred zagrebačkog HNK-a.

“S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, molimo sve koji su voljeli Akija te mu žele odati počast, da to učine od utorka, 25. siječnja, kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Tamo će biti moguće donijeti cvijeće i zapaliti svijeće”, javili su iz Parnog valjka.

Tagged