zagrebački proljetni polumaraton - zagreb21

6. Zagrebački proljetni polumaraton – atletska utrka zatvorit će dio Zagreba

Atletska utrka “6. Zagrebački proljetni polumaraton” će u subotu i nedjelju, 1. i 2. svibnja mijenja trase autobusa ZET-a koji kreću sa Glavnog kolodovora. U subotu, 1. svibnja promet će biti preusmjere od 17.30 do 19, a u nedjelju od 8 do 12 sati.

Tako linije 218 (GlK – Savica – Borovje), 220 (GlK – Dugave), 221 (GlK – Travno), 229 (GlK – Odra – Mala Mlaka), 234 (GlK – Kajzerica – Lanište), 241 (GlK – Veliko Polje), 242 (GlK – Podbrežje), 268 (GlK – Velika Gorica) i 281 (GlK – Novi Jelkovec) će prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera. Autobusna linija 243 koja vozi od Glavnog kolodvora do Kajzerice neće prometovati.


Autobusi linije 218 će od terminala Glavni kolodvor skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara. Vozit će do Držićeve u koju skreću te voze do Slavonske avenije te dalje u Kruge. Od tamo voze uobičajenom trasom i nastavljaju do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica, a u smjeru Glavnog kolodvora umjesto stajališta Kruge – sjever. Za daljnje putovanje može se koristiti stajalište Kruge – jug, koje koriste autobusi linije 107 (Jankomir – Žitnjak).

Istovremeno, autobusne linije 220 i 229 s terminala skreću lijevo u Ulicu grada Vukovara. Nastavljaju desno Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik te skreću lijevo na Aveniju SR Njemačke. Od tamo dalje nastavljaju voziti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.

Promjene na linijama 221, 234, 241, 242 i 268

Linija 234 će s Glavnog kolodvora skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića. Nastavit će ravno preko Mosta mladosti, nakon čega će skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik i dalje na staviti uobičajenom trasom do Laništa. Linije 221, 241, 242 i 268 s Glavnog kolodvora skrenut će lijevo u Ulicu grada Vukovara. Zatim će skrenuti desno na Aveniju Marina Držića, opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca. Od tamo linije će prometovati uobičajenom trasom do krajnjeg odredište. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek, a u smjeru Glavnog kolodvora koristit će se Muzej suvremene umjetnosti – jug.

Linija 281, prometovat će s početnog stajališta na Glavnom kolodvoru, također Ulicom grada Vukovara i Avenijom Marina Držića te će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju. Linija će dalje nastaviti uobičajenom trasom do Novog Jelkovca. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge. Više o promjenama u prometu doznajte na mrežnoj stranici ZET-a na adresi zet.hr.

O utrci ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton

Proljetni polumaraton ZAGREB21 cestovna je atletska utrka ukupne duljine 21.098 metara. Utrka se sastoji od dva kruga, od kojih je prvi dulji i prolazi Vukovarskom i Savskom ulicom. Start i cilj nalaze se na istom mjestu – ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice na zapadnom kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Uz utrku polumaratona na rasporedu je i utrka na 5 kilometara te štafetna utrka s 4 člana. Datum održavanja utrke je nedjelja, 2. svibnja 2021. godine sa startom u 8:30 sati. Utrka na 5 kilometara trči se dan ranije, u subotu, 1. svibnja 2021. u 18:30 sati. O samoj utrci 6. Zagrebački proljetni polumaraton doznajte više na mrežnoj adresi zagreb21.run.

Tagged