koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

387 novih slučajeva zaraze korona virusom! 1040 osoba je u samoizolaciji, a trenutno je 1399 aktivnih slučajeva

U protekla 24 sata (od 16. do 17. listopada 2020.) u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1385 testiranja na SARS-CoV-2 i u Gradu Zagrebu zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije.

Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata zaprimljena je obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Ključne riječi (tagovi): - - -