tottenham hotspur - dinamo zagreb - uefa europa league 2021.

Zoran Mamić i njegova razmišljanja nakon utakmice Tottenham – Dinamo

Dinamo i Tottenham igrali su prvi susret osmine finala Europske lige. Nažalost, Plavi su izgubili rezultatom 2:0, a oba gola za Engleze da je Harry Kane. Tottenham Hotspur je ovom pobjedom vrlo blizu plasmana u četvrtfinale, no, lopta je ipak okruga. O konačnom će putniku u četvrtfinale UEFA Europa League ipak će odlučivati uzvrat na stadionu Maksimir koji se igra u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine.

“Čestitke domaćinu na pobjedi. Tottenham je fantastična momčad, kvaliteta je na njihovoj strani, ali u prvom poluvremenu, osim prvog gola iz naše neopreznosti, nisu stvorili niti jednu šansu. Dobro smo zatvorili njihove brze igrače, nismo im dozvolili nijedan dolazak u 16 metara. Mislim da smo u toj fazi odradili dobar posao”, rekao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon utakmice.


“Dinamo je pružio solidnu igru. Naravno, prema naprijed je to moralo biti malo bolje. Međutim, Tottenham nam to nije previše dozvolio. Bili su vrlo agresivni, dobri u reposjedu kad izgube loptu, odmah kreću u oduzimanje lopte, imaju majstore koji kažnjavaju greške koje smo mi napravili…”, dodao je Zoran Mamić, o kojem možete više doznati na Wikipediji.

“U drugom poluvremenu smo, uz njihovo pojačavanje ritma, zamjene i kvalitetu koju imaju, ali i još jednom našom pogreškom, primili i drugi gol. Nažalost, na ovoj razini natjecanja moramo iskoristiti prilike ili poluprilike. To nismo uspjeli i oni su pobijedili s 2:0. Jesu li oni dimenzija više? Ma, ne trebamo biti suviše pametni da kažemo da su dimenzija više. Premiership je najbolja liga na svijetu. Njihovih je šest klubova u završnim fazama Lige prvaka i Europske lige.”, rekao je trener Dinama.

Ako protiv velikih momčadi ne iskoristite svoju priliku, slijedi kazna

“Zato ti igrači i vrijede toliko, oni te kažnjavaju. Na toj razini moraš biti 3000 posto koncentriran, ne dozvoliti takve pogreške. Međutim, oni melju 90 minuta, pritišću, vrlo su agresivni, brzi, moćni. I teško je ne pogriješiti u 90 minuta. Nismo niti naviknuli igrati protiv takvih suparnika. Svojoj momčadi ne mogu ništa zamjeriti, žao mi je što nismo iskoristili prilike koje smo imali da bude malo neizvjesnije u uzvratu, ali dat ćemo sve od sebe da u drugoj utakmici pokušamo napraviti nešto bolje nego sad”, nastavio je Mamić.

“U uzvratu možemo biti bolji. Bilo je i u ovoj utakmici prostora da budemo u nekim situacijama bolji i to moramo iskoristiti u uzvratu. Moraju svih 11, 15 ili 16 igrača koliko će nastupiti biti na višoj razini nego u ovoj utakmici kako bi bili u prilici nešto napraviti. Ali, ne treba zaboraviti da je Tottenham fantastična momčad, da neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe”, završio je Zoran Mamić.

Video: Press konferencija nakon utakmice Tottenham – Dinamo

Tagged