hrvatski olimpijski odbor - logo 2020

Zlatko Mateša ostaje predsjednik HOO do 2024. godine jednoglasnom odlukom 130 skupštinara

Zlatko Mateša ostao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i to za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine, nakon izborne skupštine održane u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine u Zagrebu. Zlatko Mateša (71) potvrđen je kao novi – stari predsjednik HOO-a jednoglasnom odlukom 130 glasova svih nazočnih skupštinara, a na izborima nije imao protukandidata. Budući da je odgodom Olimpijskih igara u Tokiju s 2020. na 2021. godinu, poremećen i četverogodišnji ljetni olimpijski ciklus, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prepustio je nacionalnim olimpijskim odborima odluku o održavanju izbornih skupština u ovoj ili idućoj godini. HOO je na sjednici Vijeća u veljači ove godine odlučio održati izbore ove jeseni.

“U ovim čudnim vremenima praktički je nemoguće obećati što će HOO raditi u sljedeće četiri godine, ali zato imamo strateške ciljeve koje ćemo nastojati ispuniti. Prvi i najvažniji cilj jest sačuvati zdravlje sportaša, a pritom izražavam zadovoljstvo što je većina hrvatskih sportaša, zahvaljujući naporu nadležnih tijela, ostala zdrava u ovom periodu od pandemije koronavirusa te se nadam da će tako i ostati. Sljedeći cilj bit će osiguranje opstojnosti sustava, uz pomoć hrvatske Vlade osigurati svim nacionalnim savezima nesmetano provođenje programa, jer sport mora funkcionirati i u ovakvim uvjetima. To je vezano i za naš sljedeći cilj, a to su Olimpijske igre u Tokiju, s obzirom da smo primili jamstva organizatora i čelnika MOO-a da će se Igre u Tokiju, unatoč svemu, održati sljedeće godine. HOO će osigurati sredstva za pripreme onih sportaša koji su se već kvalificirali, ali i onih kojima sljedeće godine predstoje kvalifikacije. Također, svi hrvatski sportaši će najmanje 14 dana prije početka Igara otići u Japan na pripreme i aklimatizaciju, navjerojatnije u Tokamachiju, gradu koji je ugostio i bio baza hrvatske nogometne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva 2002. godine”, rekao je Zlatko Mateša, koji je dodao kako će se u predstojećem mandatu posebno skrbiti i o sportu u lokalnoj zajednici.

Novom – starom predsjedniku HOO-a će u novom mandatu kao dopredsjednici i dalje pomagati i Damir Martin, Željko Jerkov, Sanda Čorak i Morana Paliković Gruden, a izabran je i novi saziv Vijeća HOO-a. U njemu će od novih članova biti Dragan Primorac, Ivan Veštić i Anto Baković, kao i stari Zlatko Taritaš, Boris Mesarić, Željan Konsuo, Branimir Bašić, Miho Glavić, Ivo Goran Munivrana i Damir Knjaz, dok je Kolinda Grabar Kitarović članica Vijeća kao nova članica MOO-a.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -