hns - hrvatski nogometni savez - logotip | 2021.

Zlatko Dalić želi pobjede protiv Malte i Rusije i izravan plasman u Katar

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Malte igra predzadnje kolo skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Zlatko Dalić je optimističan. Pred Vatrenima su još dvije utakmice, a naši nogometaši sve imaju u svojim rukama. Računica je jasna – jedino pobjede protiv Malte i Rusije Hrvatsku izravno donose plasman na svjetsku nogometnu smotru.

“Znamo da nas dvije pobjede dijele od Svjetskog prvenstva u Kataru. No, naše su misli usredotočene na susret sa Maltom. To je protivnik kojeg maksimalno uvažavamo, no, favoriti smo u toj utakmici. Kvalitetniji smo u svakom segmentu igre. To, međutim, moramo pokazati na terenu i odigrati dobru i ozbiljnu utakmicu. Moramo biti strpljivi, bitna su samo tri boda, kako do njih doći manje je važno. Dakle, najprije Malta i tek onda možemo početi razmišljati o Rusiji”, rekao je Zlatko Dalić.


“Čekaju nas dvije utakmice – susreti s Maltom i Rusijom. Ali i dvije pobjede nas dijele od našeg cilja. S obzirom na to u kavom smo stanju bili na zadnjih pet utakmica, optimist sam. Uvijek je prva utakmica koja dolazi najvažnija. Malta je zaista jako važna jer pobjedom otvaramo borbu za prvo mjesto u Splitu protiv Rusije. Naravno da je Malta protivnik koji nam ne može parirati, ali moramo biti ozbiljni, strpljivi i odgovorni. Maltežani treniraju već sedam dana, žele nam se suprotstaviti, ali ako budemo pravi, pobijedit ćemo. Ni u jednom trenutku ne želim, niti ću govoriti o Rusiji do Splita. Nema razgovora o Rusiji ni čuvanja za Rusiju“, dodao je Dalić.

Zdravstveno stanje u momčadi je zadovoljavajuće

Mateo Kovačić je otpao već prije i jako će nam nedostajati. Brekalo će doći na okupljanje, napravit ćemo pregled, a ako se pokaže nešto sumnjivo da neće biti spreman, vratit ćemo ga u klub. Hvala Ivanu Juriću i Torinu što su dopustiti da to napravimo. No, ako ne bude 100% spreman, nastavit će se oporavljati u klubu. Sučić je doživio neugodan udarac pa će i on obaviti kontrolni pregled”, rekao je izbornik Vatrenih.

“Kapetan Modrić je puno bolje i vidjet ćemo što će biti s njim u iduća dva, tri dana. Luka je dobio temperaturu, imao je virozu pa nije mogao biti u konkurenciji za posljednju utakmicu Reala. Naravno da to nije idealna situacija, pokušat ćemo ga osposobiti za Maltu, ali ako nije na sto posto, nećemo forsirati jer nam za Maltu trebaju najspremniji igrači. Međutim, nadam se da će Luka biti OK”, rekao je Zlatko Dalić.

Zlatko Dalić najavljuje dvije utakmice od kojih očekuje pobjede

“Nemamo što braniti i kalkulirati, trebamo biti na visokoj razini u napadačkom dijelu. Majer je ostavio jako dobar dojam u rujnu, tad se, nažalost, ozlijedio. Ali sada je zdrav i donosi nam kvalitetu više u tom segmentu igre. A Petkovićeva kvaliteta nije bila sporna, samo nije imao kontinuitet. U zadnjim utakmicama je podigao razinu forme i svojim nam kvalitetama može pomoći. Tijekom ove akcije u kadru ćemo iznimno imati 25 igrača, ne smijemo dopustiti nikakvo iznenađenje da ne bismo došli u škripac u zadnji tren. Petković i Majer su u jako dobroj formi i tu nije bilo dvojbi. Petkovićeva pozicija? Na onoj poziciji koju on igra u Dinamu imamo najbolje igrače na svijetu – Brozovića i Modrića. On u reprezentaciji mora ulaziti u završnicu, nama je protiv Malte i Rusije bitan gol. Dakle, Bruno će biti korišten u špici”, rekao je Dalić.

“Moja je želja imati standardnu momčad. U Rusiji se uvijek znalo jedanaest igrača koji su počinjali utakmice, ali sad sam, silom prilika, bio primoran rotirati. Mijenjali smo, pokušavali, trebalo je u sedam dana raspodijeliti snage. Igrači igraju u ritmu srijeda – nedjelja, događaju se viroze, padne imunitet, dođe do umora. A ja moram voditi brigu o svemu tome. Hrvatska već dugo nije bila tako moćna na stoperskim pozicijama, imamo sjajne igrače koji igraju u velikim klubovima. Igrat će oni najkvalitetniji, pritom je Gvardiol u prednosti pred svima. Ljevak je i dobro igra u klubu. Napokon na poziciji lijevog stopera imamo ljevaka, vidjet ćemo tko će igrati na desnoj strani”, rekao je Zlatko Dalić. Više informacija o izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije doznajte na stranicama Wikipedije.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmica Malta – Hrvatska?

Utakmica 9. kola kvalifikacija za Katar 2022 Malta – Hrvatska igra se na Nacionalnom stadionu Ta’Qali u Gziri u Valletti. Utakmicu možete uživo gledati u četvrtak, 11. studenoga 2021. godine u 20.45 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Nova TV. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr. O Malteškoj nogometnoj reprezentaciji više doznajte na stranici mfa.com.mt. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Tagged