zlatko dalić - marijan kustić :: hrvatski nogometni savez :: 2023.

Zlatko Dalić ostaje izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije sve do 2026. godine!

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, potpisali su ugovor o produžetku suradnje između HNS-a i najuspješnijeg izbornika Vatrenih. Ovim potpisom se označilo da su obje strane dogovorile sve detalje nastavka iznimno uspješne suradnje. A u konačnici to znači da Dalić ostaje izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije sve do 2026. godine. Točnije, do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održava u SAD-u, Meksiku i Kanadi.


Podsjetimo, Zlatko Dalić je preuzeo Vatrene u prilično teškom trenutku. To je bilo već davnog listopada 2017. godine, a od tada je ostvario niz impresivnih rezultata. A najviše se ističu drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine. No, Dalić je s Hrvatskom izborio i završni turnir Lige nacija koji će ove godine biti održan u Nizozemskoj, kao i osminu finala Eura 2020. Tri puta je izborio završne turnire, a u dva puna kvalifikacijska ciklusa pod njegovom vodstvom, Hrvatska se na završnice plasirala kao prvoplasirana momčad u skupini.

“Zlatko Dalić je ispunio sve ciljeve koji su pred njega bili postavljeni tijekom ovih pet i pol godina. A pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru ostvario dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje. A time je i postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga, iznimno mi je zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka naše uspješne suradnje”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Zlatko Dalić je najuspješniji izbornih Vatrenih

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener. I istinski se radujem budućnosti s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom. Ali i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova”, rekao je izbornik Dalić.

“Dodat ću da ćemo u lipnju 2023. godine pokušati osvojiti Ligu nacija. Ali, već idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj. Bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom. Ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije”, dodao je Zlatko Dalić. A više informacija o našem izborniku možete doznati na Wikipediji.

Tagged