tomislav svetina - akademija povodom 100 godina zns-a - 2019

Zagrebački nogometni savez proslavio 100 godina postojanja

Svečanom sjednicom u Staroj gradskoj vijećnici i prigodnom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagrebački nogometni savez obilježio je velikih 100 godina svog postojanja i predanog rada u razvoju nogometa i sportskog života grada Zagreba. Uz brojne nogometašice i nogometaše, prijatelje ZNS-a i zaslužne ljude iz sportskog, političkog i društvenog života proslavi jubileja nazočili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i posebni savjetnik za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, pročelnik Ureda za sport i mlade Grada Zagreba Milan Pavelić te brojni drugi.

Obilježavanje jubileja Zagrebačkog nogometnog saveza, jednog od najvećih gradskih sportskih i županijskih nogometnih saveza, započeo je svečanom sjednicom ZNS-a u Staroj gradskoj vijećnici, održanoj u prijepodnevnim satima. Tom prilikom su dodijeljene zlatne plakete nekadašnjim klubovima ZNS-a, plakete ostalim nogometnim savezima u Hrvatskoj te posthumna priznanja dvadeset i dvojici igrača.

Središnji dio proslave održao se u Hrvatskom narodnom kazalištu uz prigodni program u sklopu kojeg su dodijeljene Zlatne i Dijamantne plakete Zagrebačkog nogometnog saveza.

“Danas slavimo velikih 100 godina zajedništva koje je proizašlo iz čiste ljubavi prema nogometu, iz poštovanja prema svojim klubovima, suigračima i bojama na dresu. Slavimo opstojnost i ustrajnost generacija nogometaša svih uzrasta kojima je nogomet više od sporta, više od hobija. Oni žive nogomet i sanjaju pobjede, a klub i suigrači su im najbolji prijatelji i druga obitelj”, rekao je predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina u svom pozdravnom govoru.

“Našem je savezu tek sto. Godine koje su pred nama donose nove uspjehe i nove trofeje. Rastemo i razvijamo se, svakim danom otkrivamo nove talente, pomičemo granice i stvaramo budućnost hrvatskog nogometa i budućnost Zagrebačkog nogometnog saveza”, zaključio je Svetina.

Podsjetimo, Zagrebački nogometni savez osnovan je 8. rujna 1919. godine u kavani Medulić pod nazivom Zagrebački nogometni podsavez. Tijekom stoljetne povijesti iz njega su proizašli brojni vrhunski nogometaši i treneri, a Savez danas okuplja preko 15 tisuća nogometaša u 116 klubova te se smatra jednim od najvećih gradskih te županijskih nogometnih saveza.

Članstvom pak čini gotovo četvrtinu igrača registriranih u krovnoj organizaciji – Hrvatskom nogometnom savezu.

tomislav svetina i davor šuker - 100 godina zns-a - 2019

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -