tena lukas I zagreb ladies open 2022

Zagreb Ladies Open 2022: Uz Petru Marčinko u drugom kolu još tri Hrvatice

Svoje mjesto u drugom kolu teniskog turnira Zagreb Ladies Open 2022, najjačeg ženskog teniskog turnira u Zagrebu, osim Petre Marčinko koja je pobjedila talijanku Cristianu Ferrando, osigurale su i Antonija Ružić, Tara Wurth i Tena Lukas! Nakon Petre na teren je prvo izašla Tara Wurth. Ona je s austrijskom igračicom Barbarom Haas igrala nešto manje od tri sata i nakon žestoke borbe odnijela je sveukupnu pobjedu. Bilo je 2:1 u setovima – 6:4, 2:6 i 6:2.

“Moja protivnica je zaista odlična i ja sam samo htjela dati sve od sebe. Nisam bila fokusirana na pobjedu, već isključivo na sebe. Trudila sam se da budem što bolja. Na kraju sam, unatoč teškom meču, izborila pobjedu”, rekla je Tara Wurth.

Tena Lukas je, kao i Tara, u glavni dio turnira došla zahvaljujući uspjehu u kvalifikacijskom dijelu

U prvom krugu glavnog dijela je pobijedila Annu-Lenu Friedsam, 7. nositeljicu turnira. Tena Lukas je odigrala odlično i u prvom setu njena protivnica nije osvojila ni jedan gem. No, pred kraj drugog seta Njemica Friedsam je predala meč pri rezultatu 6:0 i 4:1.

U drugo kolo se plasirala i Antonia Ružić, devetnaestogodišnja Čakovčanka. Ona je nadmoćno pobijedila Slovenku Polonu Hercog rezulatom 2:0 u setovima (7:5, 6:3). Iako je Slovenka značajno iskusnija i s boljim WTA rankingom, Antonia je sjajnom igrom na terenu brzo preuzela kontrolu igru i na koncu slavila sjajnim rezultatom.

“Na terenu sam baš uživala. Polona je vrhunska igračica i teško je igrati protiv nje. Ali, našla sam recept i super sam sretna!”, rekla je Antonia nakon meča te ujedno najavila i da u sljedećem kolu igra s Tarom Wurth!

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments

Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Podsjetimo, ovaj turnir se održava na terenima Tenis centra Maksimir i to od 25. travnja do 1. svibnja 2022. godine. Turnir se igra za nagradni fond od 60.000 američkih dolara. Ulaz sa posjetitelje je besplatan! Ukoliko nećete moći doći na turnir, mečeve možete svakog dana gledati u live streamu na stranici ITF-a. Prijenos finalnog dvoboja bit će na jednoj od nacionalnih televizija. O teniskom turniru više doznajte na Wikipediji.

Tagged