zadarhalf triatlon 2023

Zadarhalf triatlon 2023 – vrhunski sportski event, točnije, srednje dugi triatlon, održava se u subotu. 30. rujna 2023. godine u Falkensteineru Punta Skala

Zadarhalf triatlon 2023 by Falkensteiner Punta Skala je vrhunski sportski event, točnije srednje dugi triatlon. A kako je već poznato, Zadarhalf triatlon već se tradicionalno odvija u lijepom okruženju resorta s pet zvjezdica uz sjajnu organizaciju i izazovnu stazu. I dodajmo, on je nezaobilazan u kalendaru brojnih svjetskih triatlonaca. Ukratko, sve je spremno za deseto, jubilarno izdanje ovog srednjedugog triatlona u Falkensteiner Resortu Punta Skala, a on će se održati u subotu, 30. rujna 2023. godine. A sama utrka uključuje pravi adrenalinski izazov. Tu je plivanje na 1900 metara, vožnja bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara. Start i cilj će biti ispred Fortis cluba, multifunkcionalnog sportskog središta u resortu.


Zadarhalf triatlon je jedna od rijetkih utrka koja se održava deset godina zaredom. Čak ni u doba pandemije koronavirusa ova utrka nije bila otkazana, već smo se prilagodili novonastaloj situaciji. Narasli smo od jedne male lokalne utrke na respektabilan event i to po svim standardima kvalitete. Kako organizacijskim, tako i sportskom kvalitetom najboljih triatlonaca koji nastupaju”, rekao je Zlatko Parać, direktor utrke.

Podsjetimo, u proteklih devet godina utrke Zadarhalf triatlon nacionalni rekorder i prvak Andrej Vištica pobijedio je čak tri puta. “Zadarhalf triatlon je utrka kojoj se uvijek rado vraćam, tako da ni ove godine neće biti izuzetak. Nastupao sam još od prvih izdanja utrke i zadovoljstvo mi je svjedočiti kontinuiranom napretku iz godine u godinu. Radujem se još jednoj prilici da nastupim u predivnom okruženju Falkensteiner Punta Skala resorta i dat ću sve od sebe da obranim prošlogodišnju titulu. Vidimo se na startnoj liniji!”, rekao je Andrej Vištica.

S Višticom će odmjeriti snage i Dejan Patrčević – najuspješniji Hrvat na svjetskim prvenstvima

No, nastupit će i Pavel Wohl, češki natjecatelj koji je ove godine pobjedio na najvećim utrkama u Češkoj i Austriji, ali u Zadar dolazi i još jedno veliko ime. To je Michael Weiss, austrijski natjecatelj koji je nedavno pobijedio na velikoj utrci u Austriji. “Oduševljen sam što ću po treći put stajati na liniji na Zadarhalf triatlonu. S obzirom na blizinu moje domovine Austrije, ovo je savršen događaj za kasnu sezonu. Povest ću i ženu i djecu jer cijela obitelj voli Falkensteiner Punta Skala Resort. Vidimo se uskoro u prekrasnoj Hrvatskoj!”, rekao je Michael Weiss.

Uz glavnu utrku u srednje dugom triatlonu, održat će se i akvatlon – plivanje i trčanje za djecu i mlade. Nastupit će više od 400 triatlonaca i akvatlonaca, a sportaši dolaze iz čak 21 zemlje. A za one koji žele vrhunski trening prije same utrke organiziran je ZadarHalf Triathlon Training Camp by Adriatic Coaching koji će se održati od 23. do 29. rujna 2023. godine.

Treninzi će pokriti sve tri triatlonske discipline u malim grupama, kako bi svaki sportaš dobio što individualniji pristup. Glavni trener kampa je proslavljeni hrvatski triatlonac Dejan Patrčević. Samo spomenimo da je on Ironman Pro athleta i dva puta finisher PRO kategorije Ironman World Championship na KONA-Hawaii. I dodajmo, ovo će godine na navijačkom punktu sudjelovati i članovi Sportske udruge Mali Princ, udruga za osobe s down sindromom iz Zadra. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi zadarhalf.com/triathlon.

VIDEO: Zadarhalf Triatlon 2023

Tagged