wta makarska open 2024 | katie volynets & mayar sherif

WTA Makarska Open 2024 | Američka tenisačica Katie Volynets osvojila je ovogodišnje izdanje ovog turnira pobijedivši u finalu Egipćanku Mayar Sherif

Pobjedom američke tenisačice Katie Volynets završen je WTA Makarska Open 2024 hosted by Valamar. A ona je u odličnom finalnom susretu pobijedila prošlogodišnju pobjednicu turnira, Egipćanku Mayar Sherif. I dodajmo, ovogodišnji WTA Makarska Open je organizacijski bio najbolji teniski turnir do sada. Također, ovo je bilo njegovo treće izdanje u Makarskoj, a ukupno osmo u organizaciji Feliksa Lukasa, koji je u grad pod Biokovom i ove godine doveo sjajne tenisačice.

Među njima je bilo čak sedam hrvatskih predstavnica, što je rekordan broj naših tenisačica koje su zaigrale na nekom WTA turniru. Od njih je najdalje otišla Petra Martić, izgubila je u polufinalu od odlične Mayar Sherif koja je od početka slovila za jednu od favoritkinja. A što se tiče samog finalnog dvoboja, Egipćanka je u finalni meč ušla odlično i na trenutak se činilo da Katie Volynets, 108 tenisačica svijeta, nema puno šanse.

Prvi set je osvojila Egipćanka rezultatom 6:3. No Amerikanka se vratila u igru već na početku drugog seta i odlično parirala Sherif koja je trenutno 53 igračica svijeta. Volynets je osvojila drugi set rezultatom 6:2 i odlično je nastavila u trećem setu. Mayar nije imala adekvatan odgovor pa je Katie osvojila i treći set sa 6:1 i tako slavila u Makarskoj.

Makarska Open 2024 je imao nagradni fond od 115.000 američkih dolara

“Hvala svima što su došli i gledali ovaj meč. Jako sam zahvalna na energiji koju ste donijeli i moram reći – ovdje je divno. Također, čestitam Mayar na sjajnom tjednu. Ovo je bilo moje prvo WTA finale i igrati protiv nje bilo je iznimno iskustvo. Zahvaljujem direktoru turnira Feliksu Lukasu, sucima, skupljačima loptica i svima u organizaciji koji su zaslužni za realizaciju ovog turnira. Hvala vam što organizirate turnir na tako divnoj lokaciji pored mora. Kada sam stigla u Makarsku već je bila noć i nisam vidjela kakav pogled iz sobe imam. No kada sam ujutro vidjela more poželjela sam ostati ovdje što je dulje i zahvalna sam što se to i dogodilo. Hvala mom treneru Alejandreu Dulkou i mojoj obitelji koja me svakodnevno podržava”, rekla je Katie Volynets, kojoj je trofej uručio Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

“Nismo stali deset tjedana i jako sam sretna što ću završiti svoju sezonu ovdje u Makarskoj. Ovdje sam bila i lani i imam sjajne uspomene. Bili ste nevjerojatni, plaže su divne, grad je neodoljiv tako da se planiram vratiti i iduće godine”, poručila je Mayar Sherif nakon što joj je trofej za drugo mjesto dodijelio Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

“Želio bih zahvaliti ovim vrhunskim tenisačicama. Mislim da je ovo finale bilo mnogo bolje od onog u Parizu na Roland Garrosu. Hvala vam što ste nam omogućile da u Makarskoj gledamo sjajan tenis. Ako je suditi po Jasmine Paolini, tko odigra finale u Makarskoj igrat će finale u Parizu. Ako pobijedite dođite ovdje to proslaviti, Makarska vas čeka. Hvala vam na sjajnom tjednu i hvala publici koja je došla na finale. Najbolja ste publika na svijetu. Hvala mom timu, bez njih turnir ne bi bio ovako uspješan. Hvala sponzorima i partnerima koji su nas podržali kada je to bilo najvažnije. Bit ćemo još bolji u godinama koje dolaze”, poručio je Feliks Lukas. A sve dodatne informacije teniskom turniru WTA Makarska Open doznajte na mrežnim stranicama na adresi makarskaopen.com.

VIDEO: After tournament video | WTA Makarska Open 2023

Tagged