asphalt uphill track - wrc croatia rally 2021 - foto: mario pavlović

WRC Croatia Rally – upoznaju se staze – kreće Medvedgrad shakedown!

Sve je spremno za početak reli utrke WRC Croatia Rally 2021! Najpoznatiji reli vozači današnjice stigli su u Hrvatsku te kreću skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju – World Rally Championship. Hrvatska je treća etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije te Grada Zagreba.

Na Croatia Rallyju najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima. Potvrđen je nastup ukupno 68 posada, a Hrvatska će imati čak šest predstavnika. To su Viliam Prodan, Martin i Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić. Posade trenutno upoznaju staze na kojima će se voziti brzinski ispiti, a već u četvrtak, 22. travnja 2021. od 9 do 15 sati na Medvedgradu se vozi shakedown – službeni slobodni trening natjecanja.

Na Zagrebačkom velesajmu ekipe vozača smještene su u velikom servisnom parku, gdje je izgrađen pravi mali automobilistički grad. U njemu ekipe natjecatelja brinu o svim detaljima vezanim uz aute, a o visokim FIA anti koronavirus protkolima brine više od 30 sudaca i volontera. Dodajmo da su strane ekipe u 45 šlepera dovezle i montirale više od 1300 tona opreme. Uz to, razvukle su i četiri kilometra kablova na 60.000 kvadrata, koliko iznosi veličina servisnog parka.

“Vozači i ekipe oduševljeni su Hrvatskom, a staze su zahtjevne i zanimljive. Pred nama je pravi sportski spektakl, a TV prijenos natjecanja ide u 150 zemalja. Sjajne slike iz Hrvatske iduća četiri dana će obići cijeli svijet“, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Otvorene utrke 22. travnja u 18 sati ispred NSK u Zagrebu!

Svečano otvorenje rally utrke Croatia Rally održat će se u četvrtak, 22. travnja u 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Program počinje u 18 sati, a izravan prijenos na HTV-u je od 18:50 sati. Svečanost otvorenja održat će se pod strogim epidemiološkim mjerama.

Također, najavljen je dolazak niza državnih dužnosnika među kojima su Željko Jovanović, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. Doći će i Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i imovine, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta i Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Live prijenos WRC utrke ide u čak 150 zemalja svijeta

Croatia Rally je najveći sportski događaj u Hrvatskoj ove godine. Pod strogim epidemiološkim standardima u Zagreb je stiglo 1.200 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, a događaj će online ili uživo pratiti oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa. U Hrvatsku je došlo više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

WRC iz Hrvatske će se prenositi live u više od 150 zemalja širom svijeta. Sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima. WRC Croatia Rally možete gledati u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Video: The 20 stages of WRC Croatia Rally 2021

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -