wrc - fia world rally championship logo - 2021.

WRC Croatia Rally – počinje najveća autoutrka ikad održana u Hrvatskoj

Zagreb je spreman na doček svjetske reli elite koja stiže na treću etapu Svjetskog prvenstva u reliju – počinje WRC Croatia Rally! Uz vozače, ekipe i prateće osoblje u Hrvatsku stiže više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj. WRC iz Hrvatske prenosit će se uživo i u live streamu u više od 150 zemalja širom svijeta.

Sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima. WRC Croatia Rally možete gledati u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa. Na Zagrebačkom velesajmu izgrađen je veliki servisni park u kojem oko 1.200 ljudi radi na pripremi vozila i vozača.


U servisnom parku vrijede vrlo strogi protokoli zbog koronavirusa koji su razvijeni u skladu s FIA-inim Return to Motor Sport Guidelines i hrvatskim epidemiološkim standardima te osiguravaju maksimalnu sigurnost vozača i pratećeg osoblja.

Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu u prodaji. Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana na HTV 2 prema sljedećem rasporedu:

  • Četvrtak, 22. travnja: Prijenos svečanog otvorenja od 18:50 do 20:10 sati;
  • Petak, 23. travnja: U večernjem programu emitirat će se najzanimljiviji dnevni isječci utrke;
  • Subota, 24. travnja: Prijenos dva brzinska ispita uživo;
  • Nedjelja, 25. travnja: Prijenos uživo jednog brzinskog ispita Power Stage i svečanosti proglašenja pobjednika;

Info o autoutrci World Rally Championship (WRC)

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost.

Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta. WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju.

Video: Najava za WRC Croatia Rally 2021

Tagged