wrc croatia rally - cars on display / zagreb, croatia, 2021 / foto: uroš modlić

WRC Croatia rally – nakon drugog dana vodstvo preuzeo Sebastien Ogier

Sedmerostruki svjetski WRC prvak Sebastien Ogier u Toyoti Yaris utrci Croatia rally ponovo je pokazao zašto je najbolji rally vozač na svijetu. Nakon drugog dana preuzeo je vodstvo od Belgijanca Thierryja Neuvillea koji vozi Hyundai i20. Krivi odabir guma Neuvillea odnio mu je vrijedne sekunde, tako da se morao zadovoljiti trećim mjestom iza trenutno vodećeg Ogiera za kojim zaostaje 10,4 sekundi. Dodajmo da zaostaje i za njegovim timskim vozačem Elfynom Evansom (Toyota) koji je trenutno drugi za 6,9 sekundi.

Kako su prva tri vozača u nešto više od 10 sekundi, zadnji dan će biti itekako zanimljivo. Sva trojica – Ogier, Evans i Thierry – imaju šansu za osvajanje WRC Croatia Rally 2021 utrke koja je po prvi puta u svjetskom reli kalendaru. Trenutno najbolje plasirani hrvatski vozački par je Mateo Butorac / Marko Stiperski u Peugeotu 208 Rally4. Oni su na ukupnom 40. mjestu, odnosno na 9. mjestu u RC4 klasi.


Predzadnjeg dana na Croatia rallyju u subotu, 24. travnja, voženo je 8 brzinskih ispita. Ukupno ih je iza nas 16, dok ih je za nedjelju, 25. travnja, preostalo četiri – dva na Sljemenu i dva u Kumrovcu. Trenutni poredak vozača uživo možete vidjeti na mrežnim stranicama WRC-a.

Prijenost brzinskih ispita možete uživo gledati na Drugom programu HTV-a ili preko live streama na mrežnim stranicama WRC+ u nedjelju, 25. travnja 2021. godine. A ovo je raspored događanja:

  • 13:15 – WRC SS22, uživo
  • 14:20 – WRC SP u reliju, emisija
  • 03:00 – WRC SS22, snimka

WRC Croatia rally automobili prenoćili na Jelačićevom trgu

Na Trgu bana Jelačića u noći sa petka na subotu bili su parkirani najbolji svjetski WRC automobili! U njima vodeće rally zvijezde voze Croatia Rally, koji se do nedjelje, 25. travnja po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Zanimljive jurilice izazvale su pravo oduševljenje prolaznika koji su ih imali priliku vidjeti iz bliza i snimiti fotografiju za pamćenje. Ovo je bio samo jedan od prekrasnih prizora Zagreba tijekom WRC-a u Hrvatskoj, čije fotografije i snimke obilaze svijet.

Video: World Rally Championship – Car depo – Zagreb Croatia

Video: Highlights Stages 9-12 – Day 2 – Croatia Rally 2021

Video: HIGHLIGHTS Stages 13-16 / Day 2 – Croatia Rally 2021

Tagged