wrc croatia rally 2023

WRC Croatia Rally 2023 se vozi od 20. do 23. travnja – ulaznice su puštene u prodaju

WRC Croatia Rally, najveći svjetska rally utrka i ove će se, 2023. godine, održati diljem Hrvatske. Točnije, ova rally utrka će se voziti od četvrtka do nedjelje, od 20. do 23. travnja 2023. godine i to na području čak pet hrvatskih županija. Tako će se WRC Croatia Rally 2023 voziti po Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj županiji te gradu Zagrebu. A novo izdanje ovog adrenalinskog međunarodnog natjecanja donosi i brojne nove pogodnosti za gledatelje i ljubitelje rallyja. I dodajmo, u prodaju su puštene i ulaznice pa tako od četvrtka, 23. veljače 2023. godine, možete kupiti dnevne, ali i komplete ulaznica za sve dane WRC-a! A sve detaljne informacije o cijenama te early bird ulaznicama i gdje se mogu kupiti doznajte u nastavku teksta.


Napominjemo da će prvog dana prodaje, točnije od četvrtka, 23. veljače 2023. godine, u prodaji naći i ograničen broj posebnog Early Bird WRC Croatia paketa! A unutar njega samo prvih 200 kupaca uz sniženu cijenu ulaznica za sva četiri dana natjecanja mogu nabaviti i limitiranu WRC Croatia majicu koju je izradio umjetnik Jan Hrnjak. Dodajmo da će mnogi Hrnjakovo ime prepoznati već na prvu iz njegovih brojnih kreativnih suradnji. A njih je ostvario s poznatim svjetskim zvijezdama kao što su Drake, The Weeknd, Kid Cudi i mnogi drugi. Spomenimo da je cijena tog specijalnog kompleta ulaznica 55 eura.

Uz navedeni posebni paket ulaznica dostupne su i dnevne ulaznice po cijeni od 10 eura. Također, tu je su i četverodnevni kompleti po 30 eura. A osim ulaza u sve Fan Zone uz brzinske ispite, sve ulaznice vrijede i za servisno parkiralište. Redovne ulaznice dostupne su u online prodaji putem sustava Ulaznice.hr, a sve vlasnike ulaznica očekuje i velika WRC nagradna igra.

WRC Croatia Rally 2023 će se voziti na 1650 kilometara!

Ukupna dužina itinerera iznosi 1650 kilometara, od čega 301 kilometar otpada na brzinske ispite. Dosadašnja dva izdanja WRC natjecanja u Hrvatskoj odlučena su na posljednjem brzinskom ispitu, tzv. Power Stageu. A brojni strani mediji hrvatsko su natjecanje već nazvali klasikom. Ovogodišnji itinerer doživio je tek manje izmjene, a zbog toga se na domaćem terenu očekuje još jedna uzbudljiva utrka.

I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. Područje odvijanja rallyja doseže do Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije na sjeveru, preko Zagrebačke pa sve do Primorsko-goranske županije na zapadu. I dodajmo, WRC Croatia Rally poznat je po promjenjivom držanju asfalta. A to predstavlja poseban izazov za posade i timove jer ne postoje idealne gume za takve uvjete. Iz tog razloga hrvatsko natjecanje je iz godine u godinu posebno zanimljivo i sve uzbudljivije. A podrška publike garancija je popularnosti ovog sporta i jamac nastavka održavanja natjecanja.

Ove godine se Fan Zona prostire na cijeloj dužini staze

“Ove smo godine posjetiteljima i ljubiteljima WRC Croatia Rallyja odlučili dodatno obogatiti iskustvo uživanja u brzinskim ispitima diljem Hrvatske kroz brojne sadržaje i zanimljivosti. Također, prostor Fan Zona proširili smo uz cijelu dužinu staze. I to s razlogom kako bi svi utrku mogli pratiti s još boljih i još sigurnijih pozicija uz dodatnu ponudu”, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

“Nama je svaka kupljena ulaznica velika i potrebna podrška jer ovo je iznimno financijski zahtjevan događaj. Kupnjom kompleta ulaznica, dobivate mogućnost pristupa svakoj od Fan Zona koje će ove godine biti postavljene gotovo cijelom dužinom svih natjecateljskih trasa. Također, komplet ulaznica omogućuje i ulaz u servisno parkiralište gdje se okupljaju najbolji svjetski rally vozači”, dodao je Šaškin.

“Zahvalni smo našoj publici i svim ljubiteljima rallyja na njihovoj podršci. Želja nam je da rally zajednica u Hrvatskoj još više naraste i trudimo se to postići kroz samu kvalitetu natjecanja ali i brojne novosti koje uvodimo iz godine u godinu. U znak zahvale za sve kupce naših ulaznica organizirali smo i nagradnu igru za njih. Svaki kupac ulaznice sudjeluje u izboru za jednu od nagrada. Nagrade su između ostaloga i odlazak na Juha Kankkunen Driving Academy u Finsku ove godine, zatim rally vožnje s našim domaćim vozačima u drugoj polovici ove godine te brojne druge utješne i zabavne nagrade”, najavio je Daniel Šaškin. Sve dodatne informacije o ovom rallyju doznajte na mrežnim stranicama na adresi rally-croatia.com.

VIDEO: WRC Croatia Rally 2022 – Shakedown

Tagged