viliam prodan i juraj šebalj - wrc croatia rally 2022

WRC Croatia Rally 2022 vozi se od 21. do 24. travnja kroz pet županija

WRC Croatia Rally je ponovo sa nama! Drugu godinu zaredom će Hrvatska ugostiti utrku svjetskog prvenstva u reliju, a ona će se održati od četvrtka do nedjelje, od 21. do 24. travnja 2022. godine. Podsjetimo, prošlogodišnji WRC Croatia Rally 2021 bio je iznimno uspješan. Okupio je velik broj gledatelja kraj staza, a napeta završnica, u kojoj je pobjednik odlučen u posljednjem zavoju, prenosila se na televizijama u 150 zemalja širom svijeta.


Taj je događaj snažno pridonio imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke i sportske destinacije, a INA je još jednom pokazala da je “veliki prijatelj sporta i podrška zajednicama u kojima djeluje”. Tako će INA ponovno biti uz ovogodišnji svjetski automobilistički spektakl.

S najboljim vozačima današnjice WRC Croatia Rally ponovno će voziti i Viliam Prodan

Podsjetimo, Viliam profesionalni vozač relija s više od 15 godina dugom automobilističkog karijerom. Prošle godine okitio se naslovom prvaka Hrvatske te nastupio u utrci WRC Monte Carlo 2021. Na utrci u Hrvatskoj nije imao sreće s automobilom te je morao odustati zbog kvara.

“Velika mi je čast ponovno voziti uz najbolje u sklopu utrke WRC Croatia Rally. Posebno želim zahvaliti INA-i što me i ove godine podržava. Sad treba zasukati rukave, dobro se koncentrirati i pripremiti automobil za reli. Ako se sve dobro poklopi, vjerujem da možemo do dobre pozicije u našoj kategoriji”, rekao je Viliam Prodan.

Prošlogodišnji dolazak WRC-a u Hrvatsku proglašen je najvećim uspjehom hrvatskog automobilizma

Ponovno uvrštavanje Hrvatske u raspored svjetskog reli prvenstva potvrda je da su organizatori odradili dobar posao. Atraktivni brzinski ispiti u sklopu WRC Croatia Rallyja 2022 vozit će se na trasi dugačkoj 300 kilometara. Ovoga puta će se voziti u pet hrvatskih županija – Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Varaždinskoj.

“S velikim ponosom i uzbuđenjem u Hrvatsku ponovo dovodimo jedan od najvećih sportskih događaja. Očekuje nas puno fantastičnih uzbuđenja za sve generacije. Osim nastupa najboljih svjetskih vozača relija i promocije automoto sporta, posebno veseli što će slike naše prelijepe zemlje ponovno obići svijet”, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2022. Više informacija o WRC-u doznajte na mrežnim stranicama wrc.com.

Uzbuđenje nije skrivao ni Juraj Šebalj, jedanaesterostruki prvak Hrvatske u reliju

“Ovo je odlična stvar za Hrvatsku i za automobilizam! Na jednom mjestu okuplja se krema automobilističkog svijeta i jedni od drugih možemo puno naučiti. Očekujem da će ova godina biti još bolja i da će gledatelji uživati. Ja, naravno, navijam za Viliama. Ali želim svu sreću i ostalim vozačima jer im neće biti lako”, rekao je Juraj Šebalj.

INA je ponovno uz WRC Croatia Rally koji nije samo sportski događaj nego i globalni spektakl usko povezan s našom industrijom. Kao vodeća kompanija na tržištu pouzdan smo partner ne samo sportu nego i cijelom gospodarstvu te našim kupcima. Želim svima puno uspjeha, a posebno našem prvaku Viliamu!”, rekao je Sandor Fasimon, predsjednik uprave INA-e.

Zagrijavanje za obožavatelje rallyja počinje već u ponedjeljak, 28. veljače

Naime, INA tada kreće s nagradnom igru za kupce u kojoj će imati priliku osvojiti odlične nagrade – dva vrijedna automobila Suzuki S-Cross te ostale atraktivne nagrade. Ljubitelji adrenalina uskoro će moći pronaći i ekskluzivne prigodne suvenire na odabranim maloprodajnim mjestima Ine. A gledatelji će se imati priliku okrijepiti bogatom ponudom iz Fresh Corner kućica koje će biti postavljene na nekima od lokacija staza relija.

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj. Također, ima i važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu u Hrvatskoj. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje osim u Hrvatskoj i u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta – benzinskih postaja, koje se nalaze u Hrvatskoj te susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

Video: Rally crash compilation – WRC Croatia Rally 2021

Tagged