wrc croatia rally - cars on display / zagreb, croatia, 2021 / foto: uroš modlić

WRC Croatia Rally 2021 – nakon drugog dana vodstvo preuzeo Sebastien Ogier

Sedmerostruki svjetski WRC prvak Sebastien Ogier u Toyoti Yaris utrci Croatia rally ponovo je pokazao zašto je najbolji rally vozač na svijetu. Nakon drugog dana preuzeo je vodstvo od Belgijanca Thierryja Neuvillea koji vozi Hyundai i20. Krivi odabir guma Neuvillea odnio mu je vrijedne sekunde, tako da se morao zadovoljiti trećim mjestom iza trenutno vodećeg Ogiera za kojim zaostaje 10,4 sekundi. Dodajmo da zaostaje i za njegovim timskim vozačem Elfynom Evansom (Toyota) koji je trenutno drugi za 6,9 sekundi.


Kako su prva tri vozača u nešto više od 10 sekundi, zadnji dan će biti itekako zanimljivo. Sva trojica – Ogier, Evans i Thierry – imaju šansu za osvajanje WRC Croatia Rally 2021 utrke koja je po prvi puta u svjetskom reli kalendaru. Trenutno najbolje plasirani hrvatski vozački par je Mateo Butorac / Marko Stiperski u Peugeotu 208 Rally4. Oni su na ukupnom 40. mjestu, odnosno na 9. mjestu u RC4 klasi.

Predzadnjeg dana na Croatia rallyju u subotu, 24. travnja, voženo je 8 brzinskih ispita. I dodajmo, sada ih je ukupno iza nas 16. A za nedjelju, 25. travnja, preostalo ih je četiri – dva na Sljemenu i dva u Kumrovcu. Trenutni poredak vozača uživo možete vidjeti na mrežnim stranicama WRC-a. Prijenost brzinskih ispita možete uživo gledati na Drugom programu HTV-a ili preko live streama na mrežnim stranicama WRC+ u nedjelju, 25. travnja 2021. godine. A ovo je raspored događanja:

  • 13:15 – WRC SS22, uživo
  • 14:20 – WRC SP u reliju, emisija
  • 03:00 – WRC SS22, snimka

Najbolj svjetski rally automobili su “prenoćili” na Jelačićevom trgu!

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u noći sa petka na subotu bili su parkirani svi najbolji svjetski WRC automobili! A u njima vodeće rally zvijezde voze autoutrku Croatia Rally, koji se, podsjetimo, do nedjelje, 25. travnja 2021. godine, po prvi puta održava u Hrvatskoj!

Brojne zanimljive jurilice izazvale su pravo oduševljenje prolaznika koji su ih imali priliku vidjeti izbliza i snimiti fotografiju za pamćenje. I dodajmo, ovo je bio samo jedan od prekrasnih prizora grada Zagreba tijekom WRC utrke u Hrvatskoj čije brojne fotografije i snimke obilaze svijet.

VIDEO: WRC Croatia Rally 2021 – Car depo & Day 2 Highlights

Tagged