marin rozić, vladimir jovanović i domagoj čavlović / cibona 2021.

Vladimir Jovanović, dosadašnji trener FMP-a, u Ciboni zamijenio Velića

Košarkaški klub Cibona i trener Ivan Velić završili su dvoipolgodišnju suradnju! Podsjetimo, trener Velić je u Cibonu došao u lipnju 2018. godine, a već je u prvoj sezoni 2018./2019. ostvario veliki uspjeh kada je izvan svih očekivanja “uzeo” trofej prvaka države protiv favorizirane Cedevite, pobjedivši ih u finalu sa 4:0 u seriji.

No, život ide dalje pa je tako novi trener prve ekipe Cibone Vladimir Jovanović, koji je vjernost Vukovima potpisao na dvije i pol sezone. Više informacija o transferu trenera doznajte na Ciboninim mrežnim stranicama.

Vladimir Jovanović je najmlađi trener u ABA ligi i ujedno jedan od najtalentiranijih mladih trenera na ovim prostorima kojem je forte upravo rad s mladim igračima, što je jedan od glavnih razloga zašto je pozvan na zagrebačku klupu.

U sustavu FMP-a je bio od 2012. godine prvo kao pomoćni trener, da bi od ljeta 2017. do prosinca 2020. godine obnašao funkciju prvog trenera. Kao pomoćni trener srpske seniorske reprezentacije angažiran je od prosinca 2019. godine.

“Ja sam temperamentan, tako da mislim da ćemo Cibona i ja biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, fajtersku košarku, da se ne nikome ne sklanja s terena! To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo biti idealan spoj”, rekao je trener Jovanović.

Što misle Domagoj Čavlović i Marin Rozić o novom treneru?

“Prvo bi se htio zahvaliti treneru Veliću koji je bio s nama dvije i pol sezone i ostavio dubok trag u Ciboni. Još se sjećamo osvajanja Prvenstva Hrvatske 2019. godine kada je vratio košarku u Draženovom dom. Bio je dio Cibonine obitelji i iako više nije trener, on je ovdje uvijek dobrodošao. Nije bilo lako raskinuti s njim suradnju, dugo smo vagali i odlučili se na taj potez, da na neki način protresemo ekipu i krenuli smo u potragu za novim opcijama. Razgovarali smo s još nekim imenima i odlučili se da je Vladimir taj koji ima iskustvo i energiju koja nam je potrebna da ovih naših pet dragulja učini što boljima i napravi ono za što smo se mi opredijelili kad smo dovodili sve te mlade igrače. Njemu je prvi motiv rad i učenje tih mladih igrača. Ugovor smo napravili na ovu plus još dvije sezone. Nadam se da ćemo napraviti ono zbog čega je on tu i da ti mladi u budućnosti postanu i nositelji naše reprezentacije”, rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Sportski direktor Marin Rozić je počeo u istom tonu: “Krenut ću također s trenerom Velićem. U ime cijelog Kluba bi mu zaželio sve najbolje na privatnom i poslovnom planu. Imao sam priliku s njim surađivati i kao igrač i kao sportski direktor i mogu reći da smo imali sjajnu suradnju. To je funkcioniralo besprijekorno. On je svoj posao u Ciboni odradio časno i pošteno i velika mu hvala na tome. Želim mu brz pronalazak nove sredine i svu sreću. Zaželio bi dobrodošlicu i našem novom treneru Vladimiru Jovanoviću za kojem smo uvjereni da je sjajno rješenje i najbolje moguće za nas u ovom trenutku. Na temelju toga što je napravio s FMP-om, koji je mahom imao mlade igrače koje je podigao na novu razinu i otišli su igrati na veće nivoe, prepoznali smo tu energiju i znanje da se bavi mladim igračima. Uvjeren sam da je za nas on najbolje rješenje.”

A što misli novi trener Cibone Vladimir Jovanović?

“Jako mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku raditi ovdje. Svjestan sam povijesti kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznjedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju poslije dvije pobjede. Nadam se da ću nastaviti s dobrim radom. Moja osobna ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još pokoji trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat s njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska je sigurno bio rad s tim mladim igračima”, rekao je Jovanović.

Trener Jovanović se s ekipom Cibone već susreo na dva treninga, a svoj debi će imati već 3. veljače 2021. u četvrtfinalu Kupa, kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo s početkom u 18 sati.

“Dojam je dobar. Spremamo se najozbiljnije moguće za Škrljevo. Jako nam je važan i Kup i Prvenstvo. S velikom dozom spremnosti izlazimo na teren i borit ćemo se za svaki trofej. Sigurno smo kvalitetnija ekipa, ali da bismo to pokazali moramo biti odgovorni. Malo je vremena za dva treninga dati veći sud. Zasad su momci dobro trenirali i nadam se da će tako ostati. Nije moguće u kratkom vremenskom periodu napraviti neke značajne promjene. Ekipu možemo motivirati da odrade zadatak na najbolji mogući način”, dodao je Vladimir Jovanović.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -