tea faber 2020

Virtualni Zagreb maraton – pobjednici Zvonimir Vlahović i Marija Simeonov

Ova “nesretna” 2020. godina uz sve svoje dobro nam znane nedostatke, ipak je mnogim rekreativcima omogućila neophodno vrijeme za pripremu dugoprugaške utrke. Nažalost i druga polovica godine se pokazala nezahvalnom i još lošijom za organiziranje velikih sportskih događaja koji okupljaju nekoliko tisuća sudionika, kao što je Zagrebački maraton.

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije vezano za pandemiju korona virusa u Hrvatskoj tri tjedna uoči održavanja 29. Zagrebačkog maratona, organizatori su bili primorani donijeti tešku odluku i po prvi puta u povijesti Hrvatske države otkazati Zagrebački maraton.

Unatoč kratkom roku i u želji da se obilježi drugi vikend listopada – tradicionalnim festivalo trčanja u Zagrebu, napravljen je Virtual Zagreb maraton 2020. koji se održavao kroz dva dana – 10. i 11. listopada 2020. godine.

Prijaviti su se mogle tri utrke: virtualni Garmin 10 K, polumaraton i maraton. Trkači koji su se pripremali dugi niz mjeseci ipak su mogli testirati svoje mogućnosti i formu kroz individualan nastup.

Pobjednici u utrci maraton su Zvonimir Vlahović s rezultatom 3:18:33 i Marija Simeonov s 4:31:11

U polumaratonu prvo mjesto u konkurenciji muških odnio je Marin Desnica za 1:27:38 i u ženskoj Nikolina Petričavić s 1:52:21. Virtualni Garmin 10 K također ima pobjednike i to su Tea Faber za 37:12 i Igor Mikuš za 46:02.

Pobjednici su dobili i vrijedne nagrade koje nisu samo virtualne, već je riječ o poklonima partnera Zagreb maratona – tvrtki Intersport, Garmin Hrvatska i Gaz Nutrition. Svi ostali sudionici dobit će jedinstvenu majicu Virtualnog Zagreb maratona na svoju sdresu, kao znak uspomene i na ovu godinu obilježenu jedinstvenim događanjima.

Iako su organizatori svjesni da “nije to to” i sigurno nije jednako kao kad krećete “znakom pištolja” i u teškim trenucima tijekom utrke imate brojnu podršku uz trasu i u konkurenciji, drago im je “da pravi sportaši unatoč teškoj godini nisu izgubili motivaciju za postizanje vlastitih ciljeva”.

Sada je svima preostalo s nestrpljenjem čekati 2021. godinu i nadati se da će ova godina biti izuzetak. 29. Zagrebački maraton se već planira za 10. listopada 2021. godinu, kojeg će obilježiti veselje i zadovoljstvo brojnih sudionika kako i priliči jednom ovakvom događanju.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -