pumptrack poligon virovitica - 2021. - foto: matija turkalj

Virovitica dobila atraktivan pumptrack poligon – jedan od pet asfaltiranih u Hrvatskoj

Virovitica je postala peti grad u Hrvatskoj koji je dobio asfaltirani pumptrack poligon! Zavoji, usponi i padovi u svim smjerovima, reflektori za noćnu vožnju, boravak na otvorenom, testiranje sposobnosti, druženje… Virovitički pumptrack pravi je doživljaj za sve generacije.

Izgrađen je po najmodernijim svjetskim standardima, prostire se na 865m2, a smješten je uz multifunkcionalnu halu Viroexpoa. S nogometnim igralištem i teniskim terenima u neposrednoj blizini pumptrack poligon kreira virovitičku sportsko-rekreacijsku zonu udaljenu desetak minuta šetnje od središta Virovitice.


Biciklisti, ali i skejteri, roleri i skuteraši, zapravo svi koji vole adrenalinsku vožnju na kotačima, dobili su novu destinaciju za inovativan način vožnje promjenom težišta. U projekt vrijedan 500 tisuća kuna Virovitičko-podravska županija uložila je 180.000 kuna, dok je 320.000 sufinanciralo je Ministarstvo turizma u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021.

Grad je ustupio 1.800 četvornih metara zemljišta za izgradnju poligona

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, poručuje kako je novi poligon savršeno mjesto za treniranje svih onih koji se odluče za brdski biciklizam po prekrasnoj Bilogori. Osim toga, smatra da je Grad dobio još jedan sadržaj koji će “odvući mlade od sjedilačkog načina života i potaknuti ih na druženje i boravak na otvorenom”.

“Ovog puta odlučili smo se na nešto drugačiji i inovativniji projekt. Sudeći prema zanimanju sportaša i rekreativaca pun je pogodak pa razmišljamo o otvaranju pumptrackova i u Orahovici, Slatini i Pitomači. Njih bi također financirali iz sličnih natječaja ili sredstava Europske unije“, ističe Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Uz Pumptrack Virovitica će baš svi – veliki i mali, rekreativci i sportaši, od dvije do 82 – zajamčeno uživati

“Iako je tek otvoren poligon je postao prava atrakcija. Na otvorenju su uz dva demonstratora – vrhunska biciklista iz susjedne Slovenije koja ima desetke ovakvih poligona – sposobnosti testirali i roditelji. Njihova djeca pokazala su se pravim malim majstorima za uzbrdice i nizbrdice. Poligon je apsolutno siguran, a to potvrđuje i certifikat o usklađenosti s europskim standardima za dječja igrališta. Treba se samo usuditi!”, poručuju iz tvrtke Adria Bike Group koja ga je izgradila u suradnji s partnerom Alliance ASE iz Slovenije.

“Ljubitelji cikloturizma koji posjete ovaj dio Hrvatske dobili su još jedan sjajan sadržaj, osobito ako vole zabavan način vožnje u kojem pedale nisu toliko važne. S više od tisuću kilometara biciklističkih ruta i staza Slavonija i Podravina atraktivna je destinacija cikloturizma. Našom županijom prolazi i EuroVelo 13 – Ruta Željezne zavjese na koju se nadovezuje Dravska ruta. Pravi užitak za ljubitelje prirode, bogate povijesne baštine i ambijentalnih podravskih i slavonskih sela”, rekla je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije. Više o Gradu Virovitici doznajte na mrežnim stranicama Grada na adresi virovitica.hr.

Foto: Dvorac Pejačević Virovitica

dvorac pejačević virovitica - rujan 2021.
glavni ulaz - dvorac pejačević virovitica - rujan 2021.

Video: Pump Track Virovitica – downhill bajk nije za to!

Tagged