viliam prodan i zoran raštegorac - wrc rally monte carlo 2021

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac završili 89. WRC Rally Monte Carlo

Tek četvrta posada od hrvatske samostalnosti uspješno je okončala jedan od najtežih rallya na svijetu – 89. WRC Rally Monte Carlo! U Ford Fiesti Rally4, vozač Viliam Prodan i suvozač Zoran Raštegorac iz AK Opatija Motorsport, na prvoj stanici ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u rallyu u fokus su ponovo stavili Lijepu našu u kojoj će se održati treća stanica ove prestižne manifestacije pod imenom WRC Croatia Rally.

Kako su i sami najavljivali cilj je bio završili rally, koji se ove godine vozio od 21. do 24. siječnja. Iako su se u sebi nadali da bi mogli ući u prvih pedeset u ukupnom poretku te eventualno popenjati se na postolje u klasi RC4 pogon na prednju osovinu i time se izboriti i za nedjeljno natjecanje, no s 55. mjestom u ukupnom poretku te 13 od 26 u 2WD i 8 od 15 u Rally4 klasi oprostili su se od Montea.

Možda, da je jučer bilo malo više sreće te da prvi brzinac nisu zaključili sa sedam minuta zaostatka koliko im je trebalo da promjene probijenu gumu, možda bi im se nade i ostvarile s obzirom na to da su prvi dan odradili sjajno.

“Uspjeli smo, sretni smo i ponosni. Dugih osam dana smo tu i napokon smo se spustili do mora, odnosno nakon četiri sata etape stigli smo na rivu u Monte Carlu. Nažalost nema sutra, ta guma nas je koštala plasmana u prvih 50, što znači da propuštamo sutrašnji natjecateljski dan. Osmi smo u svojoj klasi i možemo biti jako zadovoljni s nastupom. Cilj je bio prvih pet, što i ne bi bilo nemoguće da su nas malo poslužili vremenski i uvjeti na cesti. Prvog dana natjecanja pokazali smo da možemo, da Hrvatska zna, da imamo pulene i da možemo visoko. Vrijeme nas nije mazilo, a katastrofalni uvjeti preko dana kulminirali su po noći kad je pijavica razbila kompletan park vozača i napravila popriličnu štetu”, rekao je Viliam Prodan.

wrc rally monte carlo 2021

Zadovoljstvo nije skrivao ni njegov suvozač Zoran Raštegorac – Frik

Raštegorac je istaknuo da se u više od dva desetljeća bavljenja ovim sportom nije susreo s težim izazovom.

“Zadovoljni smo. WRC Rally Monte Carlo je strahovito veliko iskustvo. Oba brzinca bila su pod ledom što znači da smo se borili jer to nikad nismo vozili. Vili i ja smo dobro funkcionirali i prilagođavali se nastalim situacijama, dodao je Raštegorac te napomenuo da je ovo strahovito iskustvo za nadolazeći nastup pred domaćom publikom. Pred nama je WRC Croatia rally, treća stanica svjetskog prvenstva koja će se održati u Lijepoj našoj. Uz zahvale svima vama koji ste nas pratili i bili uz mene, od moje ekipe koja je putovala sa mnom do svih vas koji ste nas podržali. Hvala vam puno i hvala vam na svemu – vidimo se na WRC-u u Hrvatskoj!”, dodaje Zoran Raštegorac.

Više o WRC natjecanju doznajte na mrežnim stranicama na adresi wrc.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -