luka modrić, ivan perišić, ma teo kovačić - hrvatska nogometna reprezentacija - 2020

Vatreni igraju protiv Cipra i Slovačke – što o susretima misli Zlatko Dalić?

Hrvatska nogometna reprezentacija, popularni Vatreni, nastavljaju svoj put prema Kataru. Tako u listopadu 2021. godine igraju utakmice 7. i 8. kola u kvalifikacijskoj skupini sa Ciprom i Slovačkom. Podsjetimo, Vatreni su u skupini na prvom mjestu zajedno s ruskom reprezentacijom sa 13, dok je treća Slovačka ima 9 bodova.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, održao je konferenciju za medije uoči susreta protiv Cipra i Slovačke. Izbornik Vatrenih ukazao je na izostanke u momčadi pred važne listopadske ispite i osvrnuo se na njihove potencijalne alternative.


“Na okupljanje neće doći Dejan Lovren i Joip Juranović. Dogovorili smo se zbog njihovih ozljeda i trenutačnog stanja da ostanu u klubu i treniraju. Juranović je otpao, a Lovrena neće biti s nama prvih tjedan dana. Vidjet ćemo hoće li biti spreman za utakmicu sa Slovačkom. Imamo situaciju sa stoperima, ali ne bih rekao i problem jer imamo dosta kvalitete u tom dijelu igre. Aktivirali smo pretpozive Ćaleti-Caru i Pongračiću. Oni su u punom treningu, iako nisu igrali sve utakmice”, rekao je izbornik koji u Juranovićevom odsustvu računa na Josipa Stanišića.

Kad su u pitanju napadačke opcije Dalić ne dvoji u dovoljan izbor kvalitetnih rješenja

“Naći ćemo soluciju koja će biti dobra, a u odnosu na prošlo okupljanje vraća nam se i kapetan Luka Modrić. Naš je cilj da u obje utakmice igramo napadački i pokušamo pobijediti. Najvažnije je da se ne opustimo, jer neće biti nimalo lagano. Na Cipru nas čeka teška utakmica, kao što će biti i ona protiv Slovačke u Osijeku. Mislim da je kadar igrača dovoljno dobar da to ostvarimo”, rekao je Dalić.

“U Splitu je bilo dobro, naći ćemo neku opciju koja mora biti dobra i protiv Cipra i Slovačke. Tu su Kramarić i Livaja kao prve napadačke opcije. Prije nam je bio problem što smo bili previše statični, protiv Cipra ćemo više rotirati i kretati se, jer očekujemo da će se protivnik u većem dijelu utakmice braniti”, dodao je izbornih Vatrenih.

Vatreni u rujanskom dijelu kvalifikacijskog ciklusa s Rusijom, Slovačkom i Slovenijom nisu primili gol

“To mora i dalje biti tendencija. Moramo biti disciplinirani kao i do sad, nastaviti igrati još ozbiljnije i odgovornije ako si želimo olakšati posao u studenom. Koliko smo bodova udaljeni od Katara? U igri je još dvanaest bodova, rekao sam na početku da će 20 ili 21 bod trebati za plasman, ali možda bude trebalo i 25. Sve ovisi o rezultatima ruske reprezentacije. Najvažnije je da odlučujemo sami o sebi. Ne bih htio da zadnja utakmica u Splitu bude presudna. Bitan je plasman, manje je bitno koliko će za to biti potrebno osvojiti bodova. Prošli je ciklus bio jako naporan. Juranović i Lovren su odigrali sve tri utakmice, poslije su se ozlijedili. Sada nas očekuju samo dvije utakmice, s te strane je malo komotnija situacija”, dodao je Dalić.

“Nitko neće biti zakinut kad je reprezentacija u pitanju. Bruno Petković? Vrata mu nisu zatvorena, kao ni Rebiću i Vrsaljku. Biram kako mislim da je najbolje, puno galame po medijima nikome neće pomoći jer ja odlučujem. Vjerujem igračima koji su tu. Svi imaju pravo boriti se za reprezentaciju svojim ponašanjem, igrom i odnosom na treninzima”, zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmica Cipar – Hrvatska i Hrvatska – Slovačka?

Utakmica 7. kola kvalifikacija za Katar 2022 između Cipra i Hrvatske igra se na AEK Areni u Larnaki na Cipru. Utakmicu možete uživo gledati u petak, 8. listopada 2021. godine u 20.45 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Nova TV.

Utakmica 8. kola kvalifikacija za Katar 2022 između Hrvatske i Slovačke igra se na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Utakmicu možete uživo gledati u ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine u 20.45 sati. Prijenos utakmice će također biti na TV kanalu Nova TV.

Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Konferencija za medije – Vatreni Kristijan Jakić i Joško Gvardiol

Tagged