hrvatska - srbija | vaterpolo - water polo | croatia - serbia

VATERPOLO UŽIVO: Hrvatska i Srbija igraju susret četvrtfinala Svjetskog vaterpolo prvenstva u utorak, 13. veljače 2024. godine – gdje gledati prijenos?

Hrvatska i Srbija igrat će susret četvrtfinala Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Dohi u utorak, 13. veljače 2024. godine. Ovaj susret počinje u 17 sati, a osiguran je izravni televizijski prijenos. Podsjetimo, Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobjedom nad Kinom ostvarila svoj primarni cilj na Svjetskom prvenstvu, a to je plasman na Olimpijske igre. I dodajmo, Barakude su tako prvi hrvatski momčadski sport koji je izborio nastup u Parizu.

REZULTAT UTAKMICE: Hrvatska – Srbija 15:13 | Barakude ušle u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi!

“Ovo će za nas biti još jedna velika utakmica u nizu ove godine, a peta uzastopno ovdje. Što se suparnika tiče, o njima ne treba puno govoriti. Sigurno nemaju nekih većih rezultata, odnosno medalja od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine. To je rezultatski deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezentacija. Oni su prava vaterpolska velesila. Što se nas tiče, mi smo, vjerujem, u energetskom pogledu spremni. Ponavljam, nas je Europsko prvenstvo u našoj zemlji izmasakriralo. Fizički i psihički. Ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svjesni što nas čeka”, rekao je Ivica Tucak, izbornik Barakuda.

“Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer fizički su jači od nas. Mi moramo utakmicu staviti u jako snažan ritam. Nametnut ćemo strahovito puno plivanja, a tu smo mi brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. No, uđemo li u igru jedan na jedan onda smo gotovi. Tu ne možemo parirati ni Jakšiću, Mandiću i Ranđeloviću, a to je takav tip igrača. Kažem, sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo biti na konju“, dodao je Ivica Tucak.

U utakmici Hrvatska – Srbija Barakude će morati ući “mirne glave”

“Na Mandiću i Jakšiću će sigurno biti posebna naša pozornost jer su im to glavni igrači. Isto tako, svjesni smo da ćemo morati pružiti najbolju moguću igru ovdje u Dohi. Oni imaju puno rješenja u napadačkoj igri, ali uvježbavali smo neke stvari za koje mislimo da će biti od iznimnog značenja. Prvenstveno kako bi zatvorili njih dvojicu, a onda i iskoristili neke naše šanse. Mirne glave samo trebamo u utakmicu”, rekao je Marko Bijač, 33-godišnji kapetan hrvatskih vaterpolista.

“Četvrtfinalna utakmica Hrvatska – Srbija je jako važna utakmica za nas. Suparnik je kvalitetan, dobar i ponajprije čvrst. No, nevažno tko je s druge strane. Bila to Srbija ili netko drugi. Mi smo došli ovdje boriti se za medalju pa tko god da je, cilj je isti. Pobjeda i prolazak u polufinale. Sad idemo pokazati što i koliko vrijedimo, nakon što smo osigurali nastup na olimpijskim igrama. Srbija je jako dobra momčad i nije sve na Mandiću i Jakšiću koji istina jesu svjetske klase, ali imaju i dobrog vratara, dvojicu jako dobrih centara, željni su dokazivanja i rezultata. Oni će biti na 100 posto, ali jednako i mi. Samo što se nadam da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Dakle, idemo u polufinale!”, dodao je Jerko Marinić Kragić, 33-godišnji napadač Barakuda.

Vaterpolo uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Srbija?

Hrvatska i Srbija igraju utakmicu četvrtfinala SP-a u vaterpolu koje se igra u Dohi. Susret se igra u utorak, 13. veljače 2024. godine u 17 sati. Prijenos ove vaterpolske utakmice bit će osiguran na Drugom programu HTV-a. A ukoliko utakmicu nećete moći gledati, možete je uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one predviđaju pobjedu Srbije. Tako je kvota na pobjedu Srbije 2.00, na pobjedu Barakuda je 2.30, dok neriješen rezultat ima kvotu 6.00.

Više o Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hvs.hr. Više informacija o reprezentaciji Srbije možete naći na Wikipediji. Sve dodatne informacije o prvenstvu Water polo at the 2024 World Aquatics Championships doznajte na Wikipediji ili na službenoj mrežnoj stranici. Prijenos ove vaterpolo utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Men’s Water Polo | Group Stage Highlights | World Aquatics Championships – Doha 2024

Tagged