hrvatska - francuska | svjetski kup u vaterpolu zagreb 2023

VATERPOLO UŽIVO: Hrvatska i Francuska igraju susret polufinala Svjetskog vaterpolo prvenstva u četvrtak, 15. veljače 2024. godine – gdje gledati prijenos?

Hrvatska i Francuska igrat će susret polufinala Svjetskog vaterpolo prvenstva u četvrtak, 15. veljače 2024. godine. Ova utakmica počinje u 15.30 sati po hrvatskom vremenu, a osiguran je izravni prijenos iz Dohe. Podsjetimo, u polufinale su Barakude došle pobjedom nad Srbijom 15-13, a u drugom polufinalu se sastaju Španjolska i Italija.

REZULTAT UTAKMICE: Hrvatska – Francuska 17:16 | Barakude nakon velike drame ušli u finale Svjetskog vaterpolskog prvenstva gdje ih čeka Italija!

“Nema govora o načinu razmišljanja lako ćemo niti sam ja ikada tako razmišljao. Kada igramo protiv Kine ili bilo koga tko je možda na papiru manje jak ili ugledan, ja prema svakom suparniku imam sportski respekt. Jer, bit ću tako slobodan, mislim da samo glup sportaš može podcijeniti suparnika. A time samo podcjenjuješ i svoj rad. Ne dolazi u obzir, a pogotovo ne u polufinalu Svjetskog prvenstva i protiv suparnika koji se zove Francuska. Svi smo svjesni toga. Znamo da igramo odličan vaterpolo i da imamo vjeru u sebe. Mi nismo pobijedili Francusku i nećemo je pobijediti sve dok to ne učinimo do 32. minute”, rekao je Ivica Tucak, izbornik Barakuda.

Francuska ima Thomasa Vernouxa, jednog od najboljih igrača na svijetu. On je do sada izbušio sve suparnike i njega je gotov nemoguće čuvati jedan na jedan. Da ne spominjem Bodegasa koji je prije 10-ak godina kada je Italija postizala vrhunske rezultate, on baš bio njihov prvi centar. Zatim Crousillat desno, Bouet lijevo, a Fontani na golu. To je sjajna reprezentacija. Dodat ću, Vernouxa ćemo sigurno udvajati, a jasno, to otvara prostor nekim drugim igračima za šut. Ali bolje da netko drugi puta nego on”, dodao je Tucak.

Hrvatska i Francuska su do sada igrali 22 puta

Zanimljivo, Francuska će u četvrtak, 15. veljače 2024. godine, po prvi put u svojoj povijesti igrati polufinale nekog svjetskog vaterpolskog prvenstva. A dodajmo da Hrvatska i Francuska do sada nisu nikada igrali susret na natjecanjima ove razine. Ukupno su ove dvije reprezentacije odigrale 22 službene utakmice, a Barakude su pobijedile čak 21 put. Poraz je tek jedan i to u Rio de Janeiru na Olimpijskim igrama 2016. godine.

“Ovo je strašno velika stvar za francuski vaterpolo. Odjeknulo je to dosta jako u Francuskoj, a stigle su i čestitke iz nekih vladinih tijela i s najviših razina. Ovaj rezultat će vjerujem još malo promijeniti budućnost francuskog vaterpola. Što se polufinala tiče, Hrvatska je uz Italiju momčad koja nama najmanje odgovara. To su dvije reprezentacije s kojima Francuska nije uspjela doći ne samo do povoljnog rezultata, nego ni blizu”, rekao je Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener francuske reprezentacije.

Hrvatska ima velik broj igrača, puno oružja i teško je onda obratiti pozornost na sve. Centri će uvijek donijeti 10-ak igrača više, imaju vratara koji je trenutačno najbolji na svijetu i vanjsku liniju koja je vrhunska, jednako desno, kao i lijevo. Žuvela dobiva na zrelosti, Vukičević ima dimenziju više promjenom strane, Burić je X-faktor i na sve dolazi Loren koji vodi igru i kojeg je načelno nemoguće zaustaviti. Protiv takve Hrvatske je teško igrati, ali to ne znači da se mi ne nadamo i da nećemo probati”, dodao je Kobešćak.

Vaterpolo uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Francuska?

Hrvatska i Francuska igraju utakmicu polufinala SP-a u vaterpolu koje se igra u Dohi. Susret se igra u četvrtak, 15. veljače 2024. godine u 15.30 sati. Prijenos ove vaterpolske utakmice bit će osiguran na Drugom programu HTV-a. A ukoliko utakmicu nećete moći gledati, možete je uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one predviđaju pobjedu naših Barakuda. Tako je kvota na pobjedu Hrvatske 1.30, na pobjedu Francuske je 4.70, dok neriješen rezultat ima kvotu 8.00.

Više o Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hvs.hr. Više informacija o reprezentaciji Francuske možete naći na Wikipediji. Sve dodatne informacije o prvenstvu Water polo at the 2024 World Aquatics Championships doznajte na Wikipediji ili na službenoj mrežnoj stranici. Prijenos ove vaterpolo utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Day 12 | Highlights | World Aquatics Championships – Doha 2024

Tagged