uefa youth league - logo 2021.

UEFA Youth League – ovogodišnje izdanje otkazano zbog koronavirusa!

Izvršni odbor Europske nogometne organizacije zbog pandemije koronavirusa otkazao je ovogodišnje izdanje UEFA Youth League – Lige prvaka mladih. Razlog ovoj odluci je, kako piše u službenom obrazloženju – zaštita zdravlja mladih igrača.

Dinamovi juniori su na startu natjecanja, sukladno ždrijebu, trebao početkom ožujka 2021. godine biti domaćin norveškom Rosenborgu, a pobjednik bi se plasirao u šesnaestinu finala.

Uslijed globalne pandemije koronavirusa UEFA je još jesenas znatno promijenila format natjecanja, a kalendar suzila samo na proljetni dio sezone. To je ujedno značilo da nema grupne faze već da klubovi kreću od 1. kola nakon čega slijedi šesnaestina finala i nastavak nokaut sustava sve do finalne utakmice 20. svibnja u Nyonu. Organizatori su, međutim, morali odustati i od ovakvog, skraćenog formata i posve otkazati ovogodišnje izdanje Lige prvaka mladih (UEFA Youth League).

Iz UEFA-e su istaknuli da u “sadašnjim okolnostima nije moguće pokrenuti natjecanje, a kako u kalendaru ne postoji mogućnost novih odgoda, sezona je u potpunosti otkazana”. Zajednički je zaključak ove odluke da “zdravlje i sigurnost mladih igrača moraju biti apsolutni prioritet”. Više doznajte na UEFA mrežnim stranicama na adresi uefa.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -