uefa futsal champions league / logo 2021.

UEFA Futsal Liga prvaka Final Eight turnir seli iz Arene Zagreb u Zadar

UEFA Futsal Liga prvaka trebala je svoju završnicu za sezonu 2020./21. održati od 28. travnja do 3. svibnja 2021. godine u Areni Zagreb. No, završnica će se održati u Zadru. Do zamjene domaćinstva došlo je zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za pričuvnu bolnicu tijekom epidemije koronavirusa. Tako će domaćin najboljim europskim futsalskim momčadima bit će zadarska Dvorana Krešimira Ćosića.

Podsjetnika radi, Izvršni odbor UEFA-e je krajem veljače donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju. A dodatni problem je i ograničenje putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni Final Eight turnir prvotno trebao igrati u Minsku.


U takvim okolnostima vrlo vjerojatno bi pojedine momčadi i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru. Poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor UEFA-e odlučio je potražiti alternativno rješenje. Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju ovog značajnog događaja.

Tako je turnir preseljen u Zagreb, no, zbog pandemije, igrat će se u Zadru. Više informacija o završnom futsal turniru Final Eight doznajte na mrežnim stranicama na adresi uefa.com/uefafutsalchampionsleague/finals/.

UEFA Futsal Liga prvaka – četvrtfinalni parovi

  • Barcelona – Dobovec
  • Inter FS – Ugra Yugorsk
  • Sporting CP – KPRF
  • Kairat Almaty – Benfica

Tagged