kk dinamo zagreb - kk cibona zagreb - zagrebačka košarka - 2021.

U Zagrebu se opet priča o košarci – Dinamo i Cibona igraju u osmini finala Kupa

Nakon dugo vremena u Zagrebu se ponovno priča o košarci, a razlog tome je utakmica Dinamo – Cibona u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Ovaj košarkaški gradski derbi će se odigrati u utorak, 21. prosinca 2021. godine u 18 sati u Draženovom domu. Na dan utakmice bit će otvorena blagajna kod dvorane dva sata prije početka utakmice.

Ulaznice za utakmicu Dinama i Cibone mogu se kupiti i u prostorijama BBB Fan Shopa u Ilici 37, kao i prostorijama KK Dinama u Rudeškoj cesti 71. Također, bit će omogućeno testiranje za sve navijače koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu.


“Svjesni smo da smo favoriti, ali i Dinamo ima svoje ambicije i kvalitete. Kup utakmica je ipak jedna i imat će podršku s tribina koja će im sigurno značiti, kao i mojim igračima jer većina su simpatizeri tog kluba. Mi se zaista spremamo na najbolji mogući da način da se čudo ne bi dogodilo. Nadam se da će moji igrači znati na koji koš napadaju”, duhovito je najavio gradski derbi trener Cibone Vladimir Jovanović.

Čeka nas pravi zagrebački praznik košarke – igraju Dinamo i Cibona!

“Nisam nikad sanjao da u igrati protiv Dinama! Kao mali sam gledao utakmice našeg nogometnog kluba s prozora, a sada igram protiv košarkaškog! No, spremamo se maksimalno, kao da je ovo najjača utakmica koja nam predstoji. U Kupu se uvijek može desiti poneko iznenađenje i moramo biti na razini”, rekao je kapetan Cibone Danko Branković, koji nije krio uzbuđenje ovim susretom. Dodajmo da ovaj 215 centimetara visok centar mijenja kapetana Roka Prkačina koji je ozlijeđen.

“Ova utakmica je pravi zagrebački praznik košarke i to u najljepše doba godina – par dana prije Božića. Kada smo klub preimenovali u KK Dinamo i dobili najveće pojačanje – Bad Blue Boyse – počeli smo sanjariti o utakmicama sa najboljim klubovima u Hrvatskoj. O utakmicama sa Cibonom, Zadrom, Splitom… O pravim košarkaškim spektaklima i povratkom publike u dvorane. No, realnost nas obvezuje da idemo korak po korak u razvoju kluba. Prvo moramo zaslužiti radom i utakmicama plasman u najviši rang natjecanja”, rekao je predsjednik KK Dinama Marijan Poajtina. Dodajmo da se KK Dinamo natječe u 1. muškoj košarkaškoj ligi i nakon 11 utakmica je na drugom mjestu sa 20 bodova.

Dinamu je utakmica sa Cibonom nagrada za vrijedan rad

“Obzirom da nas je ždrijeb spojio puno prije od očekivanog sa Cibonom, ovu utakmicu gledamo kao svojevrsnu nagradu. Puno smo postigli u 2021. godini i ovu utakmicu vidimo kao priliku da pokažemo da je naš klub sposoban organizirati ovakav spektakl. Ne sumnjam da će nam u tome najveću pomoć dati upravo Bad Blue Boysi. Oni će ponovno pokazati kakvo navijačko grotlo može biti Draženova dvorana“, smatra Pojatina.

“No, osim BBB-a želja nam je da utakmicu dođu pogledati i ostali košarkaški i sportski ljubitelji u našem gradu. Želimo vratiti košarkašku atmosferu u Grad, nalik na one zlatne dane pune Ledene dvorane. U vremena kada su Krešo Čosić i Dražen Petrović vodili zagrebačku košarku na vrh Europe”, rekao je Marijan Pojatina i izrazio nadu da će susret Dinamo – Cibona biti najposjećenija košarkaška utakmica u ovoj sezoni ne samo u Zagrebu, već u cijeloj Hrvatskoj. Više o KK Dinamu kojeg trenira Milan Ličina doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi kkdinamo.hr.

Tagged