uefa nations league - logo 2020.

U Ligi nacija u Zagrebu igraju Hrvatska i Francuska – gdje gledati stream?

Hrvatska nogometna reprezentacija igra još jednu tešku utakmicu na stadionu Maksimir, a ovaj put protivnik je Francuska. Podsjetimo, Vatreni su pobijedili Švedsku 2:1 u 3. kolu Lige nacija na Maksimiru. Utakmica se igrala po teškom kišnom vremena, a pobjeda je (malo) povećala šanse za ostanak naših u elitnoj skupini natjecanja. Naime, bitno je ne biti zadnja momčad u skupini, jer samo ona ispada u niži rang Lige nacija. S druge strane, samo će pobjednici skupina ići na “final four”.

Zanimljivo, Hrvatska nikada nije pobijedila Francusku. No, za sve postoji prvi put, a možda je prekid te tradicije zakazan za srijedu, 14. listopada 2020. godine pred domaćom publikom. Da dodamo, Hrvatska reprezentacija uz Francusku nikada nije pobijedila Brazil, Portugal i Škotsku.


Zanimljivo, Francuska ima momčad koja vrijedi milijardu i 230 milijuna eura (1.230.000.000 eura!), a najskuplji igrač je Kylian Mbappe, 21-godišnji napadač PSG-a, koji vrijedi 180 milijuna eura. Čak 100 milijuna eura više od Paula Pogbe i Antoinea Griezmanna. Cijela hrvatska reprezentacija procijenjena je na 320 milijuna eura i po tome je 14. reprezentacija svijeta.

Hrvatska će igrati u provjerenoj formaciji 4-2-3-1, a to znači i Bruno Petković kao jedina špica. Vatreni će istrčati bez Marcela Brozovića, Ante Rebića, Andreja Kramarića i Šime Vrsaljka koji su otpali zbog ozljeda, a Zlatko Dalić još se nada kako bi Andrej Kramarić mogao zaliječiti prepone i biti dostupan. U planu je prebacivanje Ivana Perišića na desno krilo te start mladog Domagoja Bradarića na drugoj strani. Utakmicu sudi Bjorn Kuipers iz Nizozemske.

Gdje i kada možete gledati utakmicu UEFA Lige nacija između Hrvatska – Francuska?

Utakmicu možete gledati u srijedu, 14. listopada 2020. godine u 20.45 sati na Novoj TV te na Sport Klubu 1 u reprizi u 23.15 sati. Utakmicu možete pratiti na svim platformama – TV prijemnicima, smartfonima, tabletima, stolnim i prijenosnim računalima, Android TV Box uređajima i Smart TV-ima.

 • 20:15 – uvodna emisija
 • 20:45 – Hrvatska – Francuska, utakmica uživo

Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Francuska

Ukoliko namjeravate ići na utakmicu protiv Francuske, ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu stadiona Maksimir možete kupiti isključivo preko Interneta, a na istom linku naći ćete i upute vezane za epidemiološke mjere.

Cijene ulaznica:

 • tribina zapad sredina dolje: 250 kuna
 • tribina zapad dolje: 150 kuna
 • tribina zapad gore: 100 kuna
 • tribina sjever dolje: 60 kuna
 • tribina sjever gore: 60 kuna

Utakmice susjednih zemalja u Ligi nacija

Podsjetimo se kako je jučer 13. listopada Crna Gora igrala protiv Luksemburga, a danas igraju i drugi naši susjedi. U nastavku je raspored utakmica, a više informacija o UEFA Ligi nacija doznajte na Wikipediji.

 • 18:00 – Litva – Albanija
 • 20:45 – Poljska – BiH
 • 20:45 – Grčka – Kosovo
 • 20:45 – Turska – Srbija
 • 20:45 – Moldavija – Slovenija
 • 20:45 – Sjeverna Makedonija – Gruzija

UEFA Liga nacija – poredak

Video: Zlatko Dalić o utakmici sa Francuskom

Tagged