memorijalni turnir mladen ramljak 2023 | stadion maksimir zagreb

Turnir Mladen Ramljak 2023, njegovo jubilarno 20. izdanje, po treći put je osvojio nizozemski Feyenoord kojeg vodi Robin van Persie!

20. Memorijalni međunarodni juniorski turnir Mladen Ramljak održao se u Zagrebu od 3. do 6. kolovoza 2023. godine. A ovo jubilarno izdanje “Ramljaka” osvojio je Feyenoord, kojeg je, dodajmo, s klupe predvodio Robin van Persie, bivši proslavljeni nizozemski napadač. Što se tiče finalnog dvoboja, Feyenoord je s 3:0 pobijedio juniore Manchester Uniteda. Istovjetnim rezultatom je Dinamo u dvoboju za treće mjesto svladao veliki Flamengo iz Rio de Janeira. Na toj utakmici je “hat-trick” postigao razigrani Vito Čaić, a on je s ukupno pet pogodaka postao najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira. I dodajmo, finalna utakmica trajala je 80 minuta (2 x 40 minuta), dok je dvoboj za treće mjesto trajao 60 minuta (2 x 30 minuta).


Feyenoord je ovom pobjedom postao i trostruki osvajač turnira Mladen Ramljak! Naime, ovom nizozemskom klubu je ovo bilo četvrto sudjelovanje na memorijalu te treći pokal. Jedino je na svom premijernom nastupu 2017. godine zauzeo peto mjesto, da bi Feyenoord potom osvajao turnir Mladen Ramljak 2018., 2019. i 2023. godine. A sada se zna i konačan poredaj na turniru. Prvi je Feyenoord, drugi je Manchester United, a treći Dinamo Zagreb. Četvrti je Flamengo, peti Monaco, šest Rapid Beč, sedmi Udinese dok je posljednji, osmi, belgijski Brugge.

Nakon finalnog dvoboja turnira Mladen Ramljak je uslijedila svečana ceremonija i dodjela nagrada

Dodjelu nagrada uveličao i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, a plakete zaslužnima dodijelili su Dinamov predsjednik Mirko Barišić i Dražen Ramljak, brat našega proslavljenog igrača Mladena Ramljaka po kojem turnir i nosi ime. Podijeljene su, dakako, i pojedinačne nagrade. Feyenoordov desni bek Givairo Read dobio je nagradu za najboljeg igrača turnira. Prvi strijelac jubilarnog izdanja je Dinamov vezist Vito Čaić s pet postignutih pogodaka, a nagradu mu je osobno uručio Robin van Persie.

Elyh Harrison iz Manchester Uniteda proglašen je najboljim vratarem turnira. Dodajmo da mu je nagradu uručio Ivan Kelava, nekadašnji popularni maksimirski vrata, ali i ovogodišnji ambasador Ramljakova turnira. Zagrebački branič Ivan Cvetko ponosni je dobitnik nagrade Ismet Hadžić za najboljega obrambenog igrača turnira. Plaketu mu je predala Maja Mulić-Hadžić, kći nekadašnjega Dinamova braniča po kojem nagrada i nosi ime. I spomenimo da je belgijski Brugge dobitnik je nagrade fair-play. Sve dodatne informacije o ovom turniru doznajte na mrežnim stranicama Dinama na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: FEYENOORD MEDIA DAY STORIES | Dance moves, celebrations, laughs and much more!

Tagged