zagreb - wrc croatia rally 2021 - foto: uroš modlić

Svečano otvoren WRC Croatia Rally, najveći sportski događaj u Hrvatskoj!

WRC Croatia Rally je i službeno otvoren. Treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju i najveći svjetski sportski događaj u Hrvatskoj započeo je ceremonijom otvorenja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Tako će sve do nedjelje, 25. travnja 2021. godine najveće reli zvijezde juriti lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije.

Službeno je predstavljeno svih 65 posada koje će se u Hrvatskoj boriti za bodove u ukupnom poretku. Natjecateljima je sreću na brzinskim ispitima poželjela ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, koja je istaknula kako je Svjetsko prvenstvo u reliju jedan od najvećih sportskih događaja ikad održanih u Hrvatskoj.

Među 65 vozača bit će i 6 hrvatskih predstavnika. To su Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić koji će se na domaćem terenu boriti s brojnim vrhunskim vozačima. Prijenos svečanog otvorenja emitiran je na Drugom programu HTV-a, gdje će se moći pratiti i ostatak natjecanja. Osim Hrvatske radiotelevizije, oktanski spektakl moguće je pratiti i u programu Arena Sporta, dok se svi brzinski ispiti prenose putem WRC+ servisa.

Vodeći reli vozači i favoriti za osvajanje Croatia Rallyja istaknuli su svoje uzbuđenje prvim WRC natjecanjem u Hrvatskoj. Sebastien Ogier rekao je kako očekuje izazovne ceste zbog kiše koja je padala noć prije utrke, dok Estonac Ott Tänak osim izazovnih staza ističe i prirodne ljepote kojima prolaze brzinski ispiti.

Utrka Croatia Rally vrlo je važna etapa za ukupni poredak na Svjetskom reli prvenstvu

Na obroncima zagrebačke planine Medvednice je u četvrtak, 22. travnja 2021. završen tzv. shakedown. To je službeni slobodni trening natjecanja, a na njemu je najbrža bila britanska posada Elfyn Evans i Scott Martin u Toyoti Yaris WRC. Dodajmo da je Yaris došao na utrku s poboljšanom aerodinamikom za premijerno izdanje Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. U petak, 23. travnja, na rasporedu je ukupno osam brzinskih ispita koji se voze u dvije sekcije. Prva etapa započinje brzincem u Samoboru na dionici Rude – Plešivica u dužini od 6,94 kilometara.

Svi građani zainteresirani za reli moći će i izbliza pogledati kako izgledaju najbrži trkaći automobili. Od petka u 21 do subote u 7 sati (23. na 24. travnja) će na Trgu bana Jelačića biti parkirani automobili svih posada koje se natječu.

WRC iz Hrvatske će se prenositi live u više od 150 zemalja širom svijeta. Impresivne kadrove našeg Grada i zemlje vidjet će više od 800 milijuna ljubitelja automobilizma diljem svijeta. Sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima te putem live streama. WRC Croatia Rally možete gledati u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Video: WRC Croatia Rally 2021 – Zagreb Medvedgrad Shakedown

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -