hrvatska - maroko :: fifa qatar katar 2022 :: croatia - morocco

Što o susretu Hrvatska – Maroko, ali i o Vatrenima u Kataru misli Luka Modrić?

Hrvatska i Maroko igraju svoju prvu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru! Utakmica se igra u srijedu, 23. studenog 2022. godine s početkom u 11 sati u katarskom gradu Al Khoru na stadionu Al Bayt. Utakmicu sudi Argentinac Fernando Andres Rapallini, a više informacija o njoj i gdje ju uživo možete gledati doznajte ovdje. A što o susretu 1. kola skupine F, u kojoj osim Hrvatske i Maroka igraju i Belgija i Kanada, ali i o drugim stvarima vezano za Vatrene u Kataru misli Luka Modrić, pročitajte u nastavku teksta.


“Osjećam se jako dobro, a postoji i ona pozitivna trema i iščekivanje. Uzbuđen sam predvoditi Hrvatsku na novom velikom natjecanju. Momčad je dobro radila ovih pet dana. Priviknuli smo se na vremenske uvjete, momčad diše sjajno i svi smo željni utakmice. Sanjao sam još 1998. godine kako bih mogao zaigrati na tako velikom natjecanju. Ostvarilo mi se, premda mi put nije bio lagan. Ali najbolje stvari nikada ne dolaze lako i zato sam posebno ponosan”, rekao je Luka Modrić, kapetan Vatrenih.

Maroko je dobra momčad s fenomenalnim igračim

“Oni igraju u velikim klubovima poput Chelsea, Bayerna i Seville. S nekima sam igrao i mogu reći sve najbolje o njima, a njihovi klubovi pokazatelj su kvalitete. Hrvatska – Maroko… To će biti teška utakmica. Poštujemo ih i morat ćemo biti na najboljoj razini ako želimo izvući pozitivan rezultat. Razmišljamo samo o toj utakmici, to je apsolutni prioritet jer uvijek je važno kako otvorimo natjecanje. Nadam se da ćemo biti pravi, na razini zadnjih nastupa u Ligi nacija. Otvaranje je važno za daljnji ambijent i atmosferu te smatram da je Maroko ključan”, dodao je Modić.

“Što se tiče mene, nisam donio nikakvu odluku o umirovljenju i ne želim da to bude tema. Želim odigrati dobar turnir i to mi je jedino na umu. Vidjet ćemo koliko ćemo daleko dogurati, imamo vjeru u svoje mogućnosti. Moramo se držati zajedno, odigrati kao u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati pozitivne stvari. Moramo ići utakmicu po utakmicu, bit će sutra teško, ali vjerujem da ćemo biti na visini zadatka. No, ako je uvjet mom umirovljenu naslov svjetskog prvaka, potpisujem odmah da se umirovim! Dat ćemo sve od sebe kao i uvijek kada odjenemo ovaj dres, da navijači budu ponosni našim predstavama, da predstavljamo Hrvatsku na najbolji mogući način, a oni neka nam kao i uvijek budu podrška”, rekao je Luka Modić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Maroko?

Prvu utakmicu skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvuFIFA World Cup Qatar 2022 igraju Hrvatska i Maroko u srijedu, 23. studenog 2022. godine u 11 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu HTV2. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Na Drugom programu HTV-a kreće i prigodna nogometna emisija Qatara koja će vas svaki dan sve do završetka prvenstva, u nedjelju, 18. prosinca, voditi kroz nogometne teme turnira. U studiju HTV-a bit će analitičari i komentatori Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, Marijo Strahonja, Nenad Bjelica, Joško Jeličić i Tomislav Stipić, uz voditeljski dvojac Ivana Doriana Molnara i Roberta Ferlina.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama Saveza na adresi hns-cff.hr. O reprezentaciji Maroka više doznajte na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu Qatar 2022 doznajte na mrežnim stranicama FIFA-e. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Tagged