gnk dinamo zagreb | stadion maksimir zagreb | travanj 2014.

Sportske kladionice: Dinamo je i ove godine veliki favorit za osvajanje titule

Hrvatska nogometna liga zadnjih je godina jedna od liga kod kojih je najlakše predvidjeti osvajača natjecanja jer je iz sezone u sezonu glavni favorit zagrebački Dinamo. A ovaj klub tu ulogu uspješno opravdava i svojim pobjedama. Ova, 2023. godina, donijela je iste procjene sportskih kladionica koje su vidjele Dinamo kao izrazitog favorita, ali su i šanse Hajduka uslijed velikih pojačanja porasle. I navijači Hajduka se tako nadaju mnogim lijepim stvarima ove sezone, a početak natjecanja za njihov najdraži klub bio je kao iz bajke.


Naime, Hajduk je bio nezaustavljiv i u najboljem mogućem scenariju je otvorio sezonu 2023./2024. Taj scenarij svakako je pobjeda protiv Dinama, a ona je čak došla na gostovanju. To otvaranje sezone iz snova bilo je samo početak velikih nadanja, a Hajduk je nastavio u furioznom stilu nizati pobjede. Nakon pet odigranih utakmica, imao je savršen učinak s pet pobjeda, dok se istovremeno Dinamo mučio i teško dolazio do bodova.

Kladionice su sve više počele izjednačavati izglede Hajduka i Dinama za osvajanje naslova i to je bilo nešto što su svi neutralni ljubitelji HNL-a željeli vidjeti, jer bi itekako začinilo ligu koja je prethodnih godina bila uglavnom predvidiva.

Stvari se vraćaju na staro – Dinamo ponovo pobjeđuje

Teško je reći kako i zašto, ali nakon pet pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica, Hajduk je upisao dva poraza. Oba poraza došla su doslovno u zadnjim sekundama utakmica protiv suparnika od kojih je splitski klub realno znatno kvalitetniji. Malo tko je mogao predvidjeti da će prvo Istra na Poljudu, a zatim i Gorica doma uspješno oteti sve bodove Hajduku iz te dvije utakmice.

Istovremeno, Dinamo je pronašao svoju igru i počeo nizati pobjede pa je tako s utakmicom manje došao na dva boda zaostatka za Hajdukom. Što se tiče procjena i kvota koje smo ranije spomenuli, popularne stranice za klađenje ponovno su se vratile originalnim kvotama postavljenim prije početka prvenstva. A one kažu kako je Dinamo opet dominantan favorit za osvajanje lige.

Hajduk se mora vratiti pobjedama

Dva poraza zaredom nisu nešto neviđeno u svijetu sporta i nogometa, ali trenutno se čine kao nešto nedopustivo u Hajduku. Ambicije za osvajanjem HNL-a gotovo da nikad nisu bile veće. Teško je zamisliti što bi se dogodilo kada Hajduk ni u idućem kolu ne bi došao do pobjede. Ili kada bi čak izgubio…

U tom idućem kolu splitski klub na Poljudu dočekuje Lokomotivu i jako želi doći do pobjede. A to se osjeti već sada, nekoliko dana do utakmice. Ta je pobjeda bitna i zbog toga što Dinamo gostuje kod Rudeša, uvjerljivo najlošije ekipe prvenstva, koji je u osam utakmica upisao samo jedan bod. Nakon tog idućeg kola, slijedi novi spektakl. Naime, derbi Hajduk – Dinamo će reći puno toga.

Kada Hajduk završi svoju utakmicu s Lokomotivom, a Dinamo s Rudešom, fokus obje ekipe seli se samo u jednom smjeru. A to je upravo njihova međusobna utakmica. Tu ćemo ponovno dobiti sliku trenutne situacije u natjecanju i odgovor na pitanje koja je ekipa kvalitetnija. Nakon nje, znat ćemo puno više o tome koju ekipu prozvati trenutnim favoritom za osvajanje HNL-a.

VIDEO: Super zagrijavanje | Pregled 1. kola SuperSport HNL-a u sezoni 2023./2024.

Tagged