snježna kraljica - snow queen trophy - sljeme zagreb - 2022.

Snježna kraljica za 2022. godinu je Petra Vlhova – Leona Popović zauzela 7. mjesto

Završilo je 15. izdanje skijaškog natjecanja Snježna kraljica – Slovakinja Petra Vlhova je nova-stara pobjednica! Vlhova je u utrku krenula sa startnim brojem 1 i već je u prvoj vožnji bila je vodeća. U drugoj vožnji ostvarila je rezultat od 1:56.99 i tim je vremenom osvojila sljemensku krunu.


Podsjetimo, ovo je treća pobjeda Petre Vlhove na utrci Snow Queen Trophy Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa. Drugoplasirana je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin bila je 50 stotinki sporija, dok je trećeplasirana bila Austrijanka Katharina Liensberger sa zaostatkom od čak 2 sekunde i 11 stotinki.

Snježna kraljica 2022 se vozila po teškim vremenskim uvjetima

Puhao je jak vjetar koji je raznosio lišće po stazi, a u jednom trenutku je tako jako zapuhao da je utrka bila nakratko prekinuta. U drugoj vožnji čak je osam vozačica odustalo, a zbog vjetra je maknuta čak i ciljna strunjača koju je vjetar savijao.

Hrvatska skijašica Leona Popović ostvarila je rezultat karijere na Sljemenskoj utrci. Nakon što je poslije prve vožnje bila odlična 14., u drugoj je odvozila jednu od svojih najboljih utrka karijere te je zauzela sjajno sedmo mjesto! Zrinka Ljutić i Andrea Komšić nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju. Ljutić je odustala, a Komšić završila izvan 30 najbržih. Zanimljivo je da je Ljutić na prvom prolasku zaostala samo 17 stotinki, no, onda je promašila vrata te je morala odustati.

“Konačno sam uspjela povezati dvije dobre vožnje na Sljemenu. Bilo je jako teško, a i napravila sam greške koje su me koštale još boljeg rezultata. Zapela sam kolcem, ali uspjela sam se izvući. Ovo je dobra sezona, na svakoj sam utrci konstantna i to mi je najbitnije. Najvažnije je dobro trenirati, a ovi rezultati u nastavku sezone mogu se i popraviti. Sada slijedi utrka na Kranjskoj Gori i novi izazovi”, rekla je Leona Popović. Leonu možete pratiti na njezinom Instagram profilu.

Video: Snow Queen Trophy – Petra Vlhova je Snježna kraljica!

Video: Snow Queen Trophy 2022 – Snimka 1. i 2. vožnje

Tagged