mtb downhill - xco samobor 2019

Samobor MTB Weekend – tri biciklističke utrke održavaju se u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš

Čak tri biciklističke utrke održat će se za vikend, 12. i 13. rujna 2020. godine u Samoboru, u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš. U sklopu ove sportske manifestacije nazvane Samobor MTB Weekend, održat će se nacionalno prvenstvo u MTB usponu za sve službene kategorije i otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu za rekreativce bez licence (koje obuhvaća i kategoriju e-bike) u subotu, 12. rujna te 27. izdanje međunarodne MTB utrke XCO Samobor u nedjelju, 13. rujna 2020. godine. Utrke se održavaju u svim vremenskim uvjetima te uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite vezano uz pandemiju korona virusa.

Mesićev uspon: nacionalno prvenstvo u MTB usponu i otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu za rekreativce bez licence

U subotu, 12. rujna, održat će se MTB utrka u disciplini Cross-country point-to-point (XCP) Samobor Uphill – Mesićev uspon 2020. Utrka je nacionalno prvenstvo u disciplini MTB uspon. Istoga dana, na stazi na kojoj se održava nacionalno prvenstvo u disciplini MTB uspon održat će se i utrka za rekreativce bez licence: Otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu.

Mjesto okupljanja natjecatelja za obje utrke je parkiralište kod škole u naselju Smerovišće, gdje se od 8 do 10 sati obavlja registracija natjecatelja i podjela startnih brojeva. Propozicije utrke preuzmite na internetskoj stranici Kluba na adresi bbk-sismis.hr.

27. XCO Samobor

Ne propustite najstariju brdsko biciklističku utrku u Hrvatskoj, XCO Samobor, koja je ujedno i među starijim utrkama u Europi, u nedjelju, 13. rujna, na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec. U 9 sati startat će utrke kategorija do 7, 9 i 11 godina, u 10:15 sati utrke kategorija do 14 i 15 godina starosti, u 12 sati utrke kategorija kadeti, veterani i rekreativci, a u 14 sati počinje najatraktivniji dio utrke gdje će se natjecati juniori i biciklisti kategorije elite. Proglašenje pobjednika bit će u 16:30 sati. Prijave su otvorene, a propozicije utrke preuzmite na web adresi bbk-sismis.hr.

Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu u Samoboru (Trg kralja Tomislava), što je magnet ne samo za brojne natjecatelje, već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju. Također, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije te je primjer ne samo kvalitetne sportske manifestacije već i odličnog turističko – sportskog projekta koji iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, ali i gledatelja.

Prijašnjih godina na utrci su nastupila velika imena svjetske MTB scene: Manuel Fumic, braća Luca i Daniele Braidot, Tanja Žakelj, Yana Belomoina, Blaža Klemenčić, Barbara Benko, Andras Parti, Alexander Gehbauer, Sergii Rysenko, Catriel Soto, Uwe Hochenwarter kao i najbolji hrvatski MTB vozači Pavao Roset, Đani Simčić, Filip Turk i mnogi drugi.

Uz atraktivne spusteve na stazama oko staroga grada, utrka prolazi i nekim od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, Samoborski muzej… Vidimo se u Samoboru!


  • foto: Denis Peroš

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Samobor MTB Weekend – tri biciklističke utrke održavaju se u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš

Comments are closed.