mtb downhill - xco samobor 2019

Samobor MTB Weekend – biciklističke brdske utrke po Samoborskom gorju

Tri biciklističke utrke u sklopu sportske manifestacije Samobor MTB Weekend održat će se za vikend, 12. i 13. rujna 2020. godine u Samoboru. Trke organizira Brdsko biciklistički klub Šišmiš, a u sklopu natjecanja održat će se nacionalno prvenstvo u MTB usponu za sve službene kategorije. Također, organizira se otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu za rekreativce bez licence.

Ta trka se održava u subotu, 12. rujna, a obuhvaća i kategoriju e-bike. Održat će se i 27. izdanje međunarodne MTB utrke XCO Samobor i to u nedjelju, 13. rujna 2020. godine. Utrke će se održati bez obzira na vremenske uvjete i uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera vezano uz pandemiju koronavirusa. Propozicije utrke preuzmite na mrežnoj stranici Kluba na adresi bbk-sismis.hr, a tu se i prijavljujete za utrke.


Mesićev uspon: nacionalno prvenstvo u MTB usponu i otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu za rekreativce bez licence

U subotu, 12. rujna, održat će se MTB utrka u disciplini Cross-country point-to-point (XCP) Samobor Uphill – Mesićev uspon 2020. Utrka je nacionalno prvenstvo u disciplini MTB uspon. Istoga dana, na stazi na kojoj se održava nacionalno prvenstvo u disciplini MTB uspon održat će se i utrka za rekreativce bez licence. Trka se službeno zove Otvoreno prvenstvo Samobora u MTB usponu.

Mjesto okupljanja natjecatelja za obje utrke je parkiralište kod škole u naselju Smerovišće. Tamo će se od 8 do 10 sati obavljati registracija natjecatelja i podjela startnih brojeva.

27. XCO Samobor

Ne propustite najstariju brdsko biciklističku utrku u Hrvatskoj, XCO Samobor, koja je ujedno i među starijim utrkama u Europi. Utrka se održava u nedjelju, 13. rujna, na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec. U 9 sati startat će utrke kategorija do 7, 9 i 11 godina. U 10:15 sati utrke kategorija do 14 i 15 godina starosti, a u 12 sati utrke kategorija kadeti, veterani i rekreativci. U 14 sati počinje najatraktivniji dio utrke gdje će se natjecati juniori i biciklisti kategorije elite. Proglašenje pobjednika bit će u 16:30 sati.

Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu – Trg kralja Tomislava u Samoboru. To je magnet ne samo za brojne natjecatelje, već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju. Također, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije. Ona je primjer ne samo kvalitetne sportske manifestacije već i odličnog turističko – sportskog projekta. Iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, ali i gledatelja.

Prijašnjih godina na utrci Samobor MTB Weekend nastupila su velika imena svjetske MTB scene

Došli su Manuel Fumic, braća Luca i Daniele Braidot, Tanja Žakelj, Yana Belomoina, Blaža Klemenčić, Barbara Benko, Andras Parti i Alexander Gehbauer. Bili su i Sergii Rysenko, Catriel Soto, Uwe Hochenwarter kao i najbolji hrvatski MTB vozači Pavao Roset, Đani Simčić, Filip Turk i mnogi drugi.

Uz atraktivne spusteve na stazama oko staroga grada, utrka prolazi i nekim od najljepših dijelova Samobora. Glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, oko Samoborskog muzeja… Vidimo se u Samoboru!

Tagged