rukomet / hrvatska - njemačka / arena zagreb 2019

Rukometni spektakl u Areni: Dvostruki susret s Njemačkom

U “predvečerje” Europskog rukometnog prvenstva koje će sljedeće godine zajednički organizirati Austrija, Norveška i Švedska te nastavka kvalifikacija ženskih ekipa, mnoge reprezentacije koriste priliku da provjere svoju spremnost uoči toga natjecanja. Tako su Hrvatski rukometni savez i Njemačka rukometna federacija u EHF tjednu dogovorili dvostruki susret ženskih i muških reprezentacija u Zagrebu i Hannoveru. Za sve izbornike to je idealna prilika da provjere u kakvoj su im formi igrači, ali i da detaljno razrade program priprema muških reprezentacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a ženskih da analiziraju što je napravljeno u prva dva kola kvalifikacija za njihov EURO koji će se održati potkraj te godine u Danskoj i Norveškoj.


“Nismo kompletni, i to je velika šteta. Zato neću o onima kojih nema, već o onima koje su tu. To su igračice koje dobro igraju u hrvatskoj ligi. Kako će funkcionirati u reprezentaciji ostaje da vidimo. Prvi put igramo u Areni, pa je i to dodatno opterećenje. Njemačka je izuzetno moćna ekipa, što smo se uvjerili ljetos kada smo kompletni u Koprivnici uspjeli izvući remi, a u uzvratu smo poraženi”, izjavio je najavljujući susret izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić.

Njemačke reprezentacije među najboljima su u svijetu, i veliki izazov za svaku reprezentaciju. Naši su dečki imali s njima posljednji veliki okršaj na Svjetskom prvenstvu u siječnju u Koelnu i poraženi su 22:21, te su tako ostali bez borbe za medalju, a rukometašice su ljetos igrale u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon remija u Koprivnici, u uzvratnom susretu su poražene 25:21.

Termini utakmica

U zagrebačkoj Areni igra se u srijedu, 23. listopada 2019. godine u 17 sati susret ženskih reprezentacija, a u 19:30 nastupaju muške selekcije.

Dan kasnije leti se zajedničkim charterom u Hannover, gdje se igra 26. listopada. Susret muških reprezentacija je u 14:30, a ženskih u 17:30 sati.

Obje reprezentacije u jednom danu, na jednom mjestu nismo imali dugo i zato se nadamo da će prijatelji rukometa prepoznati spektakl u Areni koji se priprema i doći podržati naše reprezentacije. Rukometaši su posljednji susret u Areni igrali na Europskom prvenstvu 2018. godine, a rukometašice nisu nikada nastupile u toj dvorani.

Gdje gledati uživo prijenos reprezentacija Njemačke i Hrvatske?

Od 16.55 pratite prijenos prijateljskog rukometnog dvoboja iz zagrebačke Arene između rukometašica Hrvatske i Njemačke na Sportskoj televiziji (SPTV).

Ukoliko nećete moći doći u Arenu ili nećete gledati na Sportskoj televiziji, prijenos možete slušati na Drugom programu Hrvatskog radija od 18 sati.

Ulaznice za utakmice

Karte po cijeni od 70 i 100 kuna, za spektakl u Areni, mogu se kupiti na sljedećim INA-inim maloprodajnim mjestima:

  • Zagreb – Dugave-istok, Ulica SR Njemačke 1a
  • Zagreb – Dubrava, Dankovečka 2
  • Zagreb – Langov trg, Trg Josipa Langa 13
  • Zagreb – Miramarska, Miramarska cesta 25
  • Zagreb – Stupnik-zapad, Jadranska avenija 4
  • Zagreb – Zapruđe, Avenija Dubrovnik 25
  • Varaždin – Krležina, Ulica Miroslava Krleže 8

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged