hrvatska - crna gora / rukomet ehf euro 2022 handball / croatia - monte negro

RUKOMET UŽIVO: EHF Euro 2022 | Hrvatska i Crna Gora otvaraju drugu fazu natjecanja u četvrtak, 20. siječnja 2022. godine – gdje gledati prijenos?

Nakon što su izborile plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, Hrvatska i Crna Gora otvaraju novu fazu natjecanja. Prvi susret drugog kruga u skupini I Kauboji igraju u Budimpešti, a igraju ga u četvrtak, 20. siječnja 2022. godine u 15.30 sati. Bit će ovo četvrta utakmica na ovom prvenstvu za Hrvatske rukometaše. Podsjetimo, do sada pobjedili su Srbe i Ukrajince, a izgubili su od Francuske. Kauboje očekuju još najmanje četiri nova suparnika u drugom krugu. Nakon ovog susreta slijede Danska, Island i na kraju Nizozemska.

Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, no međutim, uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi”, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Hrvatska je protiv Crne Gore do sada tri puta igrala na europskim smotrama, a susreti su do sada bili samo u prvim krugovima natjecanja. Tako su Kauboji u Norveškoj 2008. godine pobijedili 34-26. Šest godina poslije u Danskoj bilo je 27-22 za Hrvatsku, a prije dvije godine u Austriji bilo je 27-21. Dakle, Crnogorci su stalne mušterije Kauboja, no, ovo prvenstvo bi moglo prekinuti tu tradiciju.

Crnogorsku reprezentaciju predvode dva iskusna srednjaka – Vasko Ševaljević i Božo Anđelić

Tu je i još jedan iznimno bitan igrač za tu reprezentaciju – to je kružni napadač Nemanji Grboviću. A uspiju li se oporaviti Stefan Vujović, Miloš Božović i Stefan Ćavor, Crna Gora bi mogla biti ozbiljan protivnik za sve u drugom krugu.

Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30-21, a taj slab rezultat posljedica koronavirusa. No, kada su se igrači oporavili i vratili, Crnogorci su pobijedili Sjevernu Makedoniju sa 28-24 te u zadnjem kolu šokirali Sloveniju sa 33-32 i poslali je kući. Najbolji crnogorski strijelci nakon prvoga kruga su dva Vujovića Branko, desni vanjski je dao 20 golova, a Miloš lijevo krilo je postigao 14 golova. Dodajmo da je u prve tri utakmice Crna gora koristila samo 16 igrača.

Mirko Alilović se vraća na gol već u utakmici Hrvatska – Crna Gora

“Tu sam nakon četiri godine, vratio sam se na poziv izbornika. Situacija je takva kakva je. Ovo prvenstvo je definitivno ludilo. Nas taj virus proganja od priprema, od prvoga dana. Ali i druge reprezentacije imaju takve probleme. U kratkom roku je teško išta iskemijat. Ja sam ovdje praktički domaći, susjed… Rekao sam izborniku da ću doći, pomoći koliko mogu. To je moja odgovornost i obaveza još jednom obući ovaj sveti dres”, rekao je Mirko Alilović.

“U prvoj utakmici smo bili malo ukočeni, imali smo previše respekta prema Francuzima. Protiv Ukrajine smo se potpuno opustili, izdominirali smo. Pobjedom protiv Crne Gore ekipa bi još više rasla, a rasle bi i ambicije. Crna Gora je jako dobra ekipa, njihovi igrači igraju u jako dobrim klubovima u Europi, to je skup jako dobrih individualaca. Puni su samopouzdanja, dobili su Slovence. Trebamo biti oprezni, ali mi smo Hrvatska i oni se nas trebaju bojati”, dodao je Alilović.

Crnogorci su pokazali da su ozbiljna kvalitetna reprezentacija s izrazitim timskim duhom. Treba nam potpuna ozbiljnost protiv njih, zadatak nam je biti bolji u svim segmentima u odnosu na prvi dio.  S borbenom igrom i velikom željom sutra izlazimo na teren i idemo po prva dva boda”, dodao je kapetan momčadi Ivan Čupić, koji tu ulogu privremeno igra jer je Domagoj Duvnjak ozlijeđen.

Rukomet uživo: EHF EURO 2022 | Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Crna Gora?

Hrvatska i Crna Gora igraju prvo kolo druge faze natjecanja u grupe I na prvenstvu EHF EURO 2022 u mađarskoj Budimpešti. Utakmicu možete uživo gledati u četvrtak, 20. siječnja 2022. godine od 15.30 sati. Prijenos utakmice bit će na TV kanalu RTL Televizija. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hrs.hr. Novosti iz Crnogorskog rukometnog saveza doznajte na mrežnim stranicama na adresi rscg.me. Prijenos ove rukometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Men’s EHF EURO 2022 | Najbolji trenuci prvog dijela prvenstva

Tagged