nk rudeš zagreb - nk slaven belupo koprivnica | hrvatska nogometna liga

Rudeš – Slaven Belupo 0:0 | Rudešani u 12. kolu HNL-a osvojili svoj drugi bod!

Rudeš i Slaven Belupo odigrali su susret 12. kola Supersport HNL-a u petak, 20. listopada 2023. godine na stadionu Kranjčevićeva. Ova utakmica je završila neriješeno i bez golova, a može se reći da je Rudeš ovim remijem postigao veliki uspjeh jer je zaradio svoj drugi ovosezonski bod. S druge strane, Slaven Belupo je htio uzeti sva tri boda u Zagrebu jer su došli na krilima dvije uzastopne pobjede – protiv Osijeka (1:0) u 10. i Varaždina (3:2) u 11. kolu HNL-a.

Što se tiče utakmice Rudeš – Slaven Belupo, domaći vratar Marković je u prvom dijelu sjajno obranio velike prilike Mioča, Hoxhe i Štrkalja. Također, bio je dobar i u drugom dijelu kada je još jednom obranio Štrkaljev oštar udarac. Ukratko, vratar Rudeša je zaista zaslužan za ovaj njihov drugi osvojeni bod. Na ljestvici Rudeš za pretposljednjom Istrom 1961 zaostaje pet bodova uz odigranu utakmicu više. A Slaven Belupo se bodovno poravnao s Lokomotivom i sada je osmi, no ima i dvije utakmice više.

“Da nam je netko ponudio sedam bodova uoči ove tri utakmice, prihvatili bi ih objeručke. No, kada promašite ovako veliki broj prilika, zasita ostaje žal što nismo osvojili svih devet. Na kraju, dobro da nismo kažnjeni za promašaje, kako to često zna biti”, rekao je Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa. A sve što vas dodatno zanima o ovom klubu iz Koprivnice, potražite na njihovoj mrežnoj stranici na adresi nk-slaven-belupo.hr.

VIDEO: Snimka susreta 12. kola HNL-a Rudeš – Slaven Belupo (0:0) | Izjava Roya Ferenčine nakon utakmice

Tagged