rudeš - lokomotiva | supersport hnl | hrvatska nogometna liga

Rudeš – Lokomotiva 0:0 | Podjela bodova u gradskom derbiju u 17. kolu HNL-a uz zamjerke Rudešana na suđenje

Rudeš i Lokomotiva odigrali su susret u sklopu 17. kola Supersport HNL-a u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine. Ovaj novi mini zagrebački nogometni derbi igrao se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a završio je bez pobjednika, ali i bez pogodaka. No, to ne znači da na susretu nije bilo uzbuđenja, dapače. Također, u Rudešu su ogorčeni odlukama glavnog suca Marija Zebeca i njegovog pomoćnika Frana Jovića. A svoje razloge nezadovoljstva obrazložio je direktor kluba Stipe Čondrić pismom, a njega prenosimo u nastavku teksta.

Iako smo tek ušli u Supersport Hrvatsku nogometnu ligu, očito smo nekima “trn u oku”. Kako drugačije objasniti učestale sudačke previde na našu štetu. Naime, po tko zna koji put, suci su nam pokazali koliko su “moćni” i kako mogu poništiti sav naš trud na terenu. Nevjerojatno je da je sudac Zebec u 55. minuti, nakon što je naš igrač Vanja Vukmanović prvi bio na lopti i izbio je ispred igrača Lokomotive, žuti karton pokazao našem igraču. S tim da mu je to bio drugi žuti, odnosno isključujući crveni. Pokušali su naši igrači uvjeriti suca da pogleda VAR kako bi ponovno procijenio tko je napravio prekršaj. Ali apeli nisu urodili plodom.

I pomislili smo predsjednik Šimunić i ja, jer došli smo s klupe pružiti podršku igračima “ajde, možda zbilja nije vidio”. Ali nakon što je desetak minuta kasnije Zebec pokazao žuti Miguelu Camposu, predsjednik Šimunić ljutito je reagirao udarivši kutiju s “kapicama”. No bez ikakve prijetnje sucima. No onda se Fran Jović, četvrti sudac, sjurio prema klupi i pozvao Zebeca da isključi predsjednika Šimunića.

I nakon novog boda Rudeš čvrsto drži zadnju poziciju u HNL-a

Nisam mogao prijeći preko takve ishitrene odluke pa sam pitao Jovića zašto to radi, a onda je počeo vikati “i njega isključi”, uz poruku kako je on “Fran Jović i da je već 15 godina u nogometu”. Željevši se i na taj način nametnuti kao glavni djelitelj (ne)pravde, iako je bio tek četvrti sudac ovog dvoboja. Kad već Zebec nije pokazao dovoljno autoriteta… Pritom moram spomenuti kako je naš 19-godišnji Vanja zaplakao u svlačionici i dugo nakon utakmice ostao šutke sjediti. I umjesto da ga suci zaštite na terenu, u svlačionici smo ga mi morali uzeti u zaštitu, nadajući se da mu ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca neće ubiti volju za nogometom.

Nevjerojatno je da nas se ovako uništava, baš kao što je žalosno da i sudačka organizacija šutke prelazi preko svega. I znamo da će nas kazniti, ali samo zato što više ne želimo šutjeti i trpjeti ovakva sudačka iživljavanja. Previše volimo nogomet, u kojeg ulažemo novac i vrijeme i zato nećemo odustati od borbe za pošteni i čisti HNL…

No, bez obzira na novi bod, Rudeš je i dalje na začelju HNL-a sa samo četiri osvojena boda. S druge strane, Lokosi su šesti sa 17 bodova. Nakon odigranih utakmica 17. kola, Hajduk je prvi sa 39 bodova, druga je Rijeka sa 32, a Dinamo je treći sa 27 bodova, ali i sa tri utakmice manje od vodećih Bilih. I dodajmo, Slaven Belupo i Dinamo zatvaraju ovo kolo i to u ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine u 17 sati. A gdje tu utakmicu možete gledati doznajte ovdje. Sve što vas dodatno zanima o NK Rudešu, doznajte to na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Rudeš – Lokomotiva | Snimka utakmice 17. kola HNL-a

Tagged