ronael pierre gabriel | gnk dinamo zagreb | 2024.

Ronael Pierre Gabriel, 25-godišnji branič, pojačat će Dinamovu momčad u nastavku proljetne polusezone

Ronael Pierre Gabriel, 25-godišnji branič francuskog prvoligaša Nantesa, pojačat će Dinamovu momčad u nastavku proljetne polusezone. Naime, Ronael je s maksimirskim klubom u srijedu, 7. veljače 2024. godine, potpisao višegodišnji ugovor. A u momčadi trenera Sergeja Jakirovića ponajprije će konkurirati za ulogu desnog beka, no on može pokriti i lijevu stranu obrambenog reda, ali i obje stoperske pozicije.

Roanel je prošao školu Saint Etiennea. Zanimljivo, tamo je, po dolasku u prvu momčad, stasao uz Kevina Theophilea, sadašnjega Dinamova braniča. Njih dvojica su u Saint Etienneu zajedno igrali gotovo tri sezone, pri čemu su kao bek i stoper najčešće držali desnu stranu obrane. Rođen je 13. lipnja 1998. godine u Parizu, a baš kao i Theophile, no porijeklom je s Martinika. Za prvu momčad Saint Etiennea debitirao je u listopadu 2015. godine sa nepunih 17 godina, a potom je po jednu sezonu proveo u Monacu i njemačkom Mainzu.

Od ljeta 2020. do kraja 2022. godine nastupao je za francuski Brest. Jesenski dio prošle sezone proveo je u Strasbourgu, a proljetni u Espanyolu. Od prošloga je ljeta bio član Nantesa za kojeg je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 ligaških utakmica. I dodajmo, u elitnom razredu francuskog nogometa ukupno je upisao 124 nastupa, a svojedobno je zaigrao i za juniorsku i mladu reprezentaciju tricolora. A čime se Ronael Pierre Gabriel još bavi doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO: Ronael Pierre Gabriel | DINAMO SPECIAL

Tagged