davor kus, domagoj čavlović i roko prkačin - cibona - 2021.

Roko Prkačin, kapetan Cibone, potpisao je novi ugovor sa svojim klubom

Osamnaestogodišnji kapetan Cibone Roko Prkačin, jedan od najtalentiranijih mladih košarkaša i najmlađi Cibonin kapetan u povijesti, vjernost Klubu je potpisao do kraja tekuće sezone s opcijom produženja na još iduće tri godine.

Roko je dio razvojnog puta koji se u Ciboni gaji godinama i apostrofira kad su u pitanju mlađi igrači. Selektiran je u omladinski pogon i bio dio dugotrajnog i kontinuiranog rada vođenog od strane niza stručnjaka kroz čije je ruke “brušen ovaj dijamant”, a koji su uvelike zaslužni za ostvarivanje krune tog posla – potpis za seniorski tim.

“Formalizirali smo nešto što nije bilo upitno. Sretni smo što je Roko tu. Cibona će mu kao i svim ostalim mladim igračima pružiti sve što je potrebno za njegov daljni razvoj. Uvjereni smo da će uz novog trenera dići razinu svoje igre i da će mu to biti dovoljno da u budućnosti završi tamo gdje mu je mjesto, a to je NBA liga. Na njemu, kao i na cijeloj organizaciji, je da nastavimo požrtvovno raditi kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a ovaj je potpis jedan bitan dio našeg puta”, rekao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

“Sretni smo što je dijete našeg omladinskog pogona izraslo u ovakvog igrača i što slijedi svoj put na pravi način. Prošao je naše mlađe selekcije i sad je stavio potpis na ovaj seniorski dio, iako je dio našeg prvom tima već treću sezonu. Cibona je sredina u kojoj se on najbolje osjeća i pruža mu sve potrebno za njegov daljnji razvoj. Tako ćemo i nastaviti i iako je ovo nešto što je samo bilo pitanje vremena, velika je stvar za naš Klub i potvrda da dobro radim”, dodao je sportski direktor Cibone Marin Rozić.

Potpis na ugovor ima i razlog više za ponos cijele Cibonine sportske organizacije – Roko Prkačin je “dijete koje je odraslo u Klubu”

“O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku! Cibona je moj klub kojeg mogu nazvati domom. Nastavit ću trenirati i raditi na sebi. Drago mi je da sam potpisao i iz razloga što mi je to znak da me ovdje ljudi cijene i da me žele ovdje. Kao što je direktor rekao, moramo nastaviti raditi. Moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila”, rekao je Roko Prkačin nakon potpisa ugovora.

Na potpis ugovora Roko je došao u pratnji svog agenta Davora Kusa, a više informacija o Ciboni doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -