roko prkačin - cibona - 2020

Roko Prkačin, dečko koji “živi Zagreb”, novi je i najmlađi kapetan Cibone u povijesti!

Roko Prkačin je sa svojih 17 godina i 10 mjeseci najmlađi Cibonin kapetan u povijesti. Prvi put se događa u Ciboni, a raritet je i u svijetu sporta, da su u istom košarkarkom klubu kapetanom bili otac (Nikša Prkačin) i sin! “Mislim da je otac najponosniji u ovoj situaciji. On mi je dao puno savjeta, a mislim da sam puno mogao naučiti i od Marina (Rozića, sportskog direktora Cibone, op.uer.) jer sam s njim proveo puno vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od obojice. Ovo je za mene velika čast!”, rekao je Roko.

“Nakon što sam desetak godina obnašao časnu dužnost kapetana Cibone, na što ću biti ponosan do kraja života, došlo je vrijeme da vrpcu predam nekom drugom. Kad smo razgovarali tko bi to trebao biti, odgovor je bio jednoglasan. Predajem je jednom sjajnom mladom čovjeku koji je dobro odgojen, o njegovom talentu su ispričane priče. Njegov otac je isto bio kapetan Cibone i sigurno da će on svojim primjerom i talentom odlično voditi ovu talentiranu momčad Cibone. O Roku znate manje-više sve. To je dečko koji živi Zagreb, kojem je Cibona u krvi. Predajem mu ovu časnu ulogu i vjerujem da će se jako dobro snaći. Želim mu puno sreće, puno pobjeda i puno ovih slika s kantama u rukama. Tako da evo, pred vama je novi kapetan Cibone Roko Prkačin”, rekao je Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

“Mislim da je sportski direktor sve rekao. Ovo nije lagana funkcija, ali imat će ogromnu podršku od naših iskusnijih igrača koji su pravi karakteri, pravi dečki i sigurno da će mu olakšati tu ulogu koju ima. S tim dolaze i obaveze i odgovornost tako da stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada. Imat će podršku svih nas i u trenucima kada bude teško. Nadam se da će takvih biti što manje, a što više onih sa osvojenim trofejima”, dodao je Ivan Velić, trener Cibone.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -