hnk rijeka - nk slaven belupo koprivnica | hrvatska nogometna liga 2022./2023.

Rijeka – Slaven Belupo 2:4 | Koprivničanci deklasirali Rijeku na Rujevici u susretu 18. kola HNL-a

Rijeka i Slaven Belupo odigrali su utakmicu 18. kola Supersport HNL-a na stadionu Rujevica u nedjelju, 10. prosinca 2023. godine, a u njoj su Koprivničanci neočekivano pobijedili Riječane sa čak 2:4! A iako je na ovoj utakmici postignuto čak šest golova, na prvi se čekalo sve do sudačke nadoknade prvog dijela. Naime, tada je Štrkalj pogodio domaću mrežu. Kada su se igrači vratili sa odmora očekivala se bolja igra Rijeke, no, Rujevicu je potresao još jedan šok. Točnije, u 70. minuti susreta Mioč je udvostručio prednost Slaven Belupa!

No, agonija Rijeke nije prestajala jer je ubrzo nakon drugog Slaven Belupo postigao i svoj treći gol! Njega je postigao Caimacov koji je opravdao naziv “džoker s klupe”. No, zaostatak Rijeke odmah je nakon ovog gola smanjio Ivanović. Ali do preokreta nije došli jer je Hoxha efektnim lobom prebacio Labrovića za 4:1, da bi na konačnih 4:2 smanjio Obregon. Rijeka je ovim porazom na ostala bod iza Dinama, a i od Plavih ima utakmicu više, a Slaven Belupo je ovom trećom pobjedom u nizu skočio na šesto mjesto HNL-a. I dodajmo, Rijeka je na Rujevici doživjela prvi poraz nakon 204 dana.

“Radili smo previše taktičkih pogrešaka, a drugi i četvrti gol stigli su nakon pogrešaka koje se ne bi smjeli događati. Kad se sve zbroji i oduzme, Slaven je zasluženo pobijedio”, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke. “Ovo je bila fantastična predstava mojih igrača koji su ispoštivali sve što smo se dogovorili. Velike čestitke dečkima!”, rekao je Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa. Sve novosti iz kluba iz Koprivnice doznajte na mrežnim stranicama na adresi nk-slaven-belupo.hr.

VIDEO: Rijeka – Slaven Belupo 2:4 | Snimka utakmice 18. kola HNL-a

Tagged